Se caută soluţii pentru salvarea Aqualand

05 AqualandOana Mihnea

Ieri, în timpul şedinţei ordinare a Consiliului Local Deva, s-au iscat discuţii aprinse pe marginea subiectului controversat reprezentat de complexul de agrement Aqualand. După mai multe replici tăioase, s-a ajuns la un numitor comun.

O întrebare acidă, un răspuns înţelept
Subiectul a fost deschis de mai multe ori în timpul şedinţei, însă doar spre final a luat amploare. Totul a început de la o întrebare adresată de consilierul local UNPR Ioan David, la care acesta a precizat că nici măcar nu aşteaptă un răspuns. Mai precis, de ce a fost nevoie ca administratorul de la Aqualand, Irinel Faur, să intre în posesia unei maşini de serviciu, în condiţiile în care complexul de agrement se confruntă cu probleme financiare grave.
O soluţie a venit din partea unui consilier liberal, care a susţinut că trebuie găsită o rezolvare acestei probleme, deoarece funcţionarea complexului Aqualand este de reală importanţă pentru comunitate. „Nu ne dorim ca Aqualand să se închidă. De aceea, propun să convocăm o întâlnire AGA, în cadrul căreia să se prezinte situaţia actuală a complexului şi să încercăm să găsim soluţii, care pot fi puse în aplicare. Nu căutăm vinovaţi, important este să participe toţi cei implicaţi“, a spus alesul respectiv.

Vinovaţi sunt cei care au făcut complexul
Răspunsul din partea edilului Devei a venit imediat, acesta precizând că nu este neapărat vina conducerii societăţii. „Dacă o să convocaţi AGA, o să vin cu o situaţie clară a investiţiilor, pentru a le putea clarifica. Acestea au fost prost făcute, s-au semnat contracte păguboase şi cineva a băgat bani în buzunar de pe urma lor, acum noi trebuie să rezolvăm problemele. Atât timp cât o să fiu eu primar al Devei, Aqualandul nu o să se închidă“, a declarat Petru Mărginean, primarul municipiului.
Într-un final, pentru a pune stop discuţiilor, s-a stabilit o dată pentru întâlnirea AGA. Astfel, în 12 februarie a.c., după şedinţa extraordinară care va avea loc în vederea adoptării bugetului pentru anul în curs, ar fi posibil să se găsească soluţii pentru remedierea acestei situaţii. Aqualand-ul este implicat pentru a doua oară într-un proces, după ce un grup de cetăţeni din Deva şi un ONG din Cluj au cerut în instanţă anularea autorizaţiei de mediu. Magistraţii au stabilit un nou termen de judecată pentru data de 18 martie a.c., dată la care este posibil să se pronunţe în această cauză.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.