Categories: ComunitateFlash

Scrisoare acuzatoare a unui salariat de la Termocentrala Mintia la adresa conducerii CEH. „Suntem furaţi pe faţă!”

Adriana Năstase

Continuă bătaia de joc a salariaţilor de la Termocentrala Mintia care au datorii la bănci şi cărora li se reţine din salarii sumele respec­tive, dar conducerea nu virează banii către bănci. Deşi nu s-a sesizat nici un organ de control, oamenii au decis să depună plângeri penale împotriva celor care au reţinut banii, dar nu i-au virat unde trebuia.

Decontul pentru protestele din vară?
Iată ce scrie pe Facebook Marcel Banu (foto), unul dintre salariaţii termocentralei care se află în această situaţie:
„Nu aş fi crezut vreodată că se poate recurge la furtul pe faţă şi de unde, tocmai din reţinerile noastre salariale către bănci, către asigurări, cotizaţii sau rate la CAR. În toţi anii de cotizant şi împrumutat al IFN CAR Termocentrala Mintia mi s-au reţinut, în urma unui acord scris şi semnat, atât cotizaţia, cât şi rata la împrumut direct de pe statul de plată, eram liniştit, banii mergeau acolo unde trebuie. Şi nu numai mie. Asta până de curând când, onor administraţia CEH, sub semnătura administratorului special, dar şi a directorului general, că doar ei au ultima semnătură pe toate documentele emise, acest lucru nu se mai întâmplă. Dar, ca să fie tacâmul complet, banii s-au reţinut, dar nu s-au virat în conturile desemnate şi aici nu e vorba doar de CAR, ci şi de viramentele mele şi ale colegilor spre băncile de la care am scos împrumuturi, spre executorii judecă­to­reşti, spre asigurări, başca plăţile facturilor ce se fac automat din conturile salariaţilor către utilităţi. Oare chiar aşa săraci sunt ad­ministratorii CEH din Petroşani, dar şi admi­nistratorul special de, efectiv, ne fură pe faţă? Că furt se poate numi faptul că banii au fost reţinuţi, dar neviraţi în conturile desem­nate. Şi asta, după ce că ne-au impozitat la întreg, ne pomenim că ni se pun popriri pe venituri pentru neplata împrumuturilor şi, mai frumos, dobânzi şi penalităţi de întâr­ziere. Dmnule Samuel Dioane, domnule Cristian Roşu ăsta este decontul pentru protestul din septembrie de la Termocentrala Mintia ? Spuneţi-ne să ştim ce avem de făcut”, scrie Marcel Banu, pe reţeaua de socia­lizare amintită.
„Deci, unde sînt banii noştri, reţinuţi şi ne­viraţi, că doar campania electorală s-a ter­minat… A… Sau ne-aţi înscris direct în par­tidul din care faceţi parte, domnilor admi­nistratori ai CEH şi reţinerile astea sunt co­tizaţiile restante la partid… Scuzaţi, n-am ştiut! Atunci, eliberaţi-ne chitanţele respec­tive, dar şi carnetele de partid, ca să ştim cine ne fură pe faţă! Nu e destul că avem salariile aşa cum le avem, puţin peste minimum pe economie, acum ne mai şi furaţi. Mulţumesc.
Cu aceeaşi stimă şi consideraţie, al dvs Marcel Banu, PRAM-istul cu drepturile sala­riale neplătite integral de 10 luni, dar şi cu reţinerile faţă de bănci şi CAR nevirate din Termocentrala Mintia”, conchide autorul acestei scrisori publicată pe Facebook.
„Salariaţii care au reţineri pe statul de plata către terţi, să vină la sediul SSH pentru a sesiza în scris că au reţineri de drepturi fără ca acestea să fie virate către beneficiari. În urma sesizărilor primite vom depune plân­gere penală împotriva celor care practic au furat sumele respective”, sunt îndemnaţi sa­lariaţii păgubiţi de la Termocentrala Mintia, printr-un mesaj publicat pe contul de Face­book al Sindicatului Solidaritatea Hune­doara.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Cind aveati zeci de sporuri inclusiv de muraturi, atunci nu ati zis nimic , era bine. Uite ca venit si scadenta.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

14 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

14 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

14 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

14 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

14 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

14 ore ago