Categories: Eveniment

Scandalul taximetriştilor a ajuns pe masa poliţiştilor

Carmen Cosman

Taximetriştii din Vulcan se ceartă între ei şi, după un schimb mai dur de replici, unul dintre cei care practică această activitate s-a ales, în urmă cu două nopţi, cu toate cauciucurile maşinii tăiate.

Transportă clandestini
Motivul disputei, spun cei ameninţaţi, ar fi faptul că peste 60 la sută dintre taximetrişti fac concurenţă neloială maxi-taxi-urilor, sub ochii îngăduitori ai celor care ar trebui să vegheze la respectarea legii. „Împreună cu colegul Marcel Calotă, am făcut mai multe reclamaţii la poliţie, vizavi de modul în care se înţelege să se practice taximetria, însă s-au luat doar măsuri minore, care nu i-au descurajat. Se încalcă orice regulă a taximetriei, nu se respectă tarifele, nu dau bonuri clienţilor, iar noi pierdem, pentru că vrem să lucrăm legal”, a declarat Marin Mihart, care spune că pe cei care lucrează legal nu îi protejează nimeni. Mai mult, susţine bărbatul, a primit chiar ameninţări cu moartea sau că o să i se dea foc la maşină de la cei pe care i-a reclamat. În cazul lui Marcel Calotă, ameninţările au fost puse în practică. Astfel, în urmă cu două nopţi, acesta s-a ales cu toate cauciucurile maşinii tăiate, iar taximetriştii bănuiesc că este vorba despre o acţiune de intimidare.

Pe urmele făptuitorilor
Iar bănuielile lor sunt pe cale să se confirme. După ce la Poliţia municipiului Vulcan a fost depusă încă o sesizare, oamenii legii au deschis un nou dosar de cercetare şi sunt pe urmele făptuitorului. „Urmează să stabilim cu exactitate cine este autorul şi în ce împrejurări a fost comisă fapta”, a declarat comandantul Poliţiei Vulcan, Toma Mihu, care spune că are deja informaţii despre prezumtivul autor. De fapt, cauciucurile autoturismului ar fi fost tăiate chiar în urma unui schimb mai dur de replici dintre taximetriştii concurenţi. Pe de altă parte, mai spune Toma Mihu, în urma sesizărilor depuse, au fost luate măsuri împotriva celor care circulă cu taxiurile în regim de maxi-taxi sau a celor care nu aveau autorizaţii de funcţionare, aceştia fiind drastic sancţionaţi.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Daca a ajuns pe masa politistilor este clar ca se "rezolva",nu se da bilete la MaxiTaxi sau bonuri taxate la Taxi pentru calatori si apoi patroni lor scumpesc biletele spunand ca nu le iese bani profit. De ce Garda Financiara a domnului comisar pe Valea Jiului nu vrea sa-i prinda in flagrant pe sofieri care nu dau bilete la calatori.

Recent Posts

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

46 de minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

48 de minute ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

49 de minute ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

49 de minute ago

Au furat la greu, iar acum plătesc! Percheziţii și suspecți reținuți!

Cinci bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii Ser­viciului de Investigaţii Criminale Hunedoara, fiind acuzaţi de…

50 de minute ago

Escrocheria „Călugărița” face ravagii în conturile românilor. Infractorii au găsit o nouă metodă de a obține venituri consistente

Inventivitatea infractorilor pare să nu cunoască limite, aceștia punând mereu la cale noi metode prin…

52 de minute ago