Categories: Actualitate

Primăria Vulcan, sub asediul taximetriştilor

Carmen Cosman

După ce poliţiştii au amendat un taximetrist din Vulcan, pentru că staţiona în staţia de maxi-taxi, colegii lui au luat cu asalt Primăria Vulcan şi au cerut să li se facă dreptate.

„Suntem vânaţi de poliţişti”

Taximetriştii îi acuză pe poliţiştii de la Rutieră şi pe reprezentanţii firmei de transport local, ZMK, de faptul că le pun beţe în roate şi nu îşi pot desfăşura activitatea. Protestul a fost generat de faptul că un taximetrist, care staţiona într-o staţie de maxi-taxi, a fost amendat de oamenii legii. Dar, ei spun că sunt vânaţi de poliţişti. „Am protestat, pentru că sunt nereguli. Este o neînţelegere între taximetrişti şi ZMK. Dorim să trăim şi noi, să putem lucra, nu să facem evaziune fiscală, din moment ce noi pornim ceasul. Mai degrabă fac cei de la ZMK evaziune fiscală, că dau un sigur bilet la cinci persoane într-o singură zi”, spune unul dintre taximetriştii nemulţumiţi. „Dorim să ni se facă alveole şi parcări separate de maxi-taxi. La 25 de metri de staţie, pentru două locuri sau măcar unul. Cei de la ZMK îşi fac treaba lor, stau câte patru-cinci maşini şi vin una după alta şi noi nu putem să ne facem treaba”, susţine Viorel Stoica, un alt taximetrist.

„Eu am aplicat legea”

Pe de altă parte, poliţistul acuzat susţine că nu a făcut altceva, decât să aplice legea. „Da, l-am amendat pe unul dintre ei, pentru că taximetriştii s-au complăcut să stea în staţiile de transport public de persoane, deşi au staţiile lor. Am dat o sancţiune unui taximetrist care staţiona lângă una din aceste staţii şi toţi taximetriştii s-au revoltat. Am avut o întâlnire cu ei şi cu viceprimarul Angela Stoica şi luni (n.r. astăzi) vom pune în discuţie staţiile lor, pentru a se face taximetrie legal în Vulcan. Eu nu le cer nimic altceva, decât să respecte locurile de staţionare, conform legii”, a declarat poliţistul Mihai Papuc.

Iar Marga Szabo, administratorul ZMK, spune că legea este pentru toţi şi ar trebui respectată. „Legea circulaţiei nu a fost făcută de ZMK, aşa că taximetriştii trebuie s-o respecte, fie că le place, fie că nu. În staţiile acelea nu au voie nici măcar să parcheze, degeaba fac ei scandal”, a declarat Marga Szabo.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Scandal porno la Colegiul „Iancu de Hunedoara”

Scandal la Colegiul „Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara, unde un profesor de muzică, Mihai…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

2 zile ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

2 zile ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

2 zile ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

2 zile ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

2 zile ago