Sãtenii din Bãcia nu se lasã, vor referendum

Sorina Popa

După ce propunerea de organizare a unui referendum în Băcia, privind investiţia deponeului ecologic de gunoi în zonă a eşuat, sătenii de aici nu vor să renunţe, totuşi, la acest proiect.
Astfel, potrivit consilierului local Voicu Sala (Partidul Ecologist), se doreşte strângerea de semnături pentru a se putea organiza referendumul, dar nu de către primărie, ci de către prefectură. „În aceste condiţii, este nevoie ca aproximativ 400 de locuitori de pe raza comunei noastre să semneze o petiţie prin care se solicită prefecturii să organizeze referendumul. Adică, prefectura să facă ceea ce trebuia să ducă la bun sfârşit consiliul local. Dar, dacă nu am reuşit să trecem prin consiliu acest proiect, cu referendumul, trebuie să găsim o altă soluţie, pentru ca oamenii să-şi spună părerea în legătură cu construcţia deponeului de gunoi în zona noastră”, a declarat Voicu Sala, consilier local la Băcia. În paralel cu Băcia, şi la Deva şi la Simeria, celelalte două localităţi pe terenurile cărora va fi construit deponeul ecologic, au fost adoptate hotărâri pentru aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale privind proiectul respectiv.
Vineri, aleşii locali de la Băcia au votat, cu şapte voturi „pentru” şi patru „împotrivă”, proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru „Centrul de management al deşeurilor Bârcea Mare”, care se va construi în intravilanul comunei Băcia, pe o suprafaţă de 65.097 metri pătraţi. Acesta face parte din cadrul investiţiei „Sistem de management integrat al deşeurilor din judeţul Hunedoara”, a cărui valoare se ridică la 70 de milioane de euro, bani alocaţi de Uniunea Europeană.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Toată stima pentru D-l Voicu Sala. Cetățenii din Băcia să voteze împotriva amplasării deponeului în zona localității lor. Colaboratorul securității, moloț ioan mircea, să facă deponeu la el la Mărtinești.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

8 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

8 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

8 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

8 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

8 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

8 ore ago