Referendumul din Bãcia a picat la vot

  Sorina Popa

Iniţiativa consilierilor locali din Opoziţie, de la Băcia, de a organiza un referendum, în care cetăţenii comunei să-şi exprime poziţia referitoare la construcţia deponeului ecologic în zonă, nu a avut sorţi de izbândă. Astfel, ieri, în şedinţa de consiliu local, din cei patru aleşi locali care au venit cu această propunere, doar doi au votat pentru organizarea referendumului.

Unul n-a venit, altul s-a dezis
Potrivit lui Voicu Sala, consilier local de la Partidul Ecologist, unul dintre cei patru iniţiatori nu s-a prezentat la şedinţă, motivând că are o problemă personală, iar un altul a votat împotriva proiectului respectiv.
Ca atare, scorul a fost de opt voturi împotriva organizării referendumului şi  două voturi pentru. În aceste condiţii, sătenii comunei Băcia nu vor putea să-şi exprime punctul de vedere privind investiţia pe care o va derula Consiliul Judeţean Hunedoara. Referendumul avea ca temă „Consultarea cetăţenilor din comuna Băcia, satele Băcia şi Tâmpa, cu privire la amplasarea deponeului ecologic în Bârcea Mare-Băcia“.

Cei de la Mediu dau răspunsurile
La dezbaterile publice care au avut loc privind proiectul deponeului ecologic, zeci de săteni din Băcia au motivat de ce nu sunt de acord ca investiţia să se facă în zona lor. Astăzi, toate persoanele care au pus întrebări în legătură cu groapa ecologică de gunoi vor primi răspunsurile de la reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Deva, susţine Georgeta Barabaş, directorul instituţiei.
Consiliul Judeţean Hunedoara intenţionează să construiască un deponeu ecologic în valoare de 70 de milioane de euro, între Bârcea Mare şi Băcia. Ultima decontare a construcţiei va trebui să se facă până în iulie 2015. Suprafaţa pe care se va ridica groapa ecologică de gunoi este de 30 de hectare, dintre care 10 hectare provin de la CJ, 10 hectare de la Unitatea Militară din zonă şi 10 hectare de la CL Deva. După eşecul negocierilor cu locuitorii din Petrila, Călan şi Boşorod, administraţia judeţeană a ales zona comunei Băcia pentru realizarea acestei importante investiţii.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

18 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

18 ore ago