Primarul din Băcia a pierdut în faţa aleşilor locali

  Sorina Popa

Scandalul construcţiei gropii ecologice de gunoi de la Bârcea Mare nu s-a terminat. La final de an, aleşii locali din comuna Băcia nu au fost de acord să voteze un proiect de hotărâre, iniţiat de edilul şef Nicolae Panţa (foto), prin care un drum vicinal să fie trecut în administrarea Consiliului Judeţean, pentru a putea fi folosit după ce se construieşte deponeul ecologic.

Nu vrea referendum
Cu şapte voturi „pentru“ şi patru „împotrivă“, primarul Panţa nu a avut câştig de cauză, fiind neceare două treimi, pentru că era vorba de patrimoniul comunei. Drumul respectiv, lung de trei kilometri, urmează să fie folosit pentru transportul gunoiului la groapa ecologică de gunoi care va fi realizată la Bârcea Mare, fără ca maşinile să fie nevoite să intre prin comuna Băcia.
„Proiectul cu drumul l-am iniţiat pe baza solicitării Consiliului Judeţean. Deponeul ecologic nu va fi construit pe teritoriul comunei noastre, nu ştiu de ce oamenii nu vor această investiţie. Dacă drumul respectiv nu va trece în administrarea Consiliului Judeţean, atunci, locuitorii comunei noastre nu vor mai beneficia de anumite facilităţi”, a declarat primarul Nicolae Panţa.

Îi face plângere penală
Pe de altă parte, consilierul local Voicu Sala îl acuză pe primarul comunei Băcia că nu a dat curs solicitării de a discuta, în consiliul local, despre problema respectivă. „Primarul refuză să organizeze referendum pentru groapa de gunoi. Asta, deşi într-o şedinţă din noiembrie anul trecut, s-a votat pentru organizarea unui referendum pe această temă. Primarul ne-a spus că noi, consilierii, nu avem voie să iniţiem un asemenea proiect. Habar nu are ce vorbeşte. Apoi, când i-am spus edilului şef că greşeşte, ne-a zis că el nu poate lucra sub presiune. Nu se poate să se lucreze în acest mod într-o primărie. Îi voi face plângere penală primarului, dar şi secretarul comunei, pentru că refuză să pună în aplicare o hotărâre de consiliul local”, a declarat Voicu Sala.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Rog pe oricare dintre cetatenii comunei sa ma invite la orice discutie legata de deponeul de la Bircea pentru a incerca impreuna sa dezbatem atit avantajele cit si dezavantajele acestei investitii de 30 milioane de euro.
    Va astept la primarie

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

8 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

8 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

8 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

8 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

8 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

8 ore ago