Categories: Sport

Şapte atleţi hunedoreni în loturile naţionale pentru anul 2017

Federaţia Română de Atletism a făcut publice listele cu atleţii ce intră în vizorul loturilor naţionale de seniori, tineret, juniori 1 şi juniori 2 pentru viitorul an competiţional. În 2017 sunt programate 11 competiţii internaţionale importante, la care atleţii din judeţ au şansa de a reprezenta România.

De la sprinteri, la semifondişti şi săritori
În lipsa Florentinei Marincu, retrasă temporar din competiţii, reprezentanţii judeţului în lotul naţional de seniori sunt Andrei Deliu (săritura cu prăjina) şi Claudia Florea (800 de metri), ambii de la SCM Deva. Datorită vârstei de 21 de ani, Florea poate reprezenta România şi în competiţiile de tineret, în aceeaşi probă. La juniori 1, atleţii hunedoreni aflaţi în lotul naţional sunt Bogdan Sitoianu (săritura în lungime şi triplusalt) şi Denisa Bota (3.000 de metri şi 5.000 de metri), ambii de la CNS Cetate Deva. În schimb, la juniori 2, judeţul Hunedoara va fi reprezentat de Mihai Popa (100 şi 200 de metri), de la CSŞ Hunedoara şi de Dijana Badjevic (săritura în lungime) şi Georgiana Timu (triplusalt), ambele de la CNS Cetate Deva.

Patru competiţii europene, cinci balcanice şi două mondiale
Competiţiile internaţionale din 2017 în care vor fi angrenaţi atleţii români debutează în luna februarie. Astfel, în a doua lună a anului sunt programate Campionatele Balcanice de Sală, la juniori 1, în data de 12, ce vor avea loc la Istanbul, şi cele de seniori, în data de 25, care se vor desfăşura la Belgrad. În luna martie, din 3 până în 5, tot la Belgrad, se va disputa Campionatul European de Sală pentru seniori. Competiţiile internaţionale în aer liber vor debuta în 3 iunie, când la Elbasan (Albania) se vor disputa Campionatele Balcanice de Juniori 2. Luna iulie va fi una plină de competiţii externe, chiar pe 1 fiind programat Campionatul  Balcanic de Juniori 1, care va avea loc la Craiova sau Piteşti. În aceeaşi lună se vor derula Campionatul Mondial de Juniori 2 (Nairobi – 12-16), Campionatul European de Tineret Under 23 (Bydgoscz – 13-16), Campionatul European de Juniori 1 (Grosseto – 20-23), Campionatul Balcanic de Seniori (Novi Pazar – 22-23) şi Festivalul European al Tineretului European (Gyor – 21-29). În luna august va avea loc cea mai importantă competiţie a anului, Campionatul Mondial de Seniori, de la Londra, între 4 şi 13. (Ovidiu Mănăstire)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

2 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

2 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

2 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

2 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

2 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

2 ore ago