Categories: Sport

Atleţii hunedoreni, pe podium la Campionatele naţionale de seniori

Arena Transilvania din Cluj-Napoca a găzduit în acest weekend, o nouă competiţie importantă de atletism, Cam­pio­natului Naţional de seniori şi tineret (U23) în aer liber, la care Federaţia Română de Atletism a decis să ataşeze şi câte­va probe din cadrul întrecerilor naţionale ale juniorilor, mai precis probele de alergare pe distanţe lungi , obstacole şi marş.
Competiţia de la Cluj-Napoca a fost şi un util test de veri­ficare şi de alcătuire a loturilor cu care România va participa la apropiatele Campionate Balcanice de atletism pentru ju­niori şi apoi cele de seniori. Pentru atleţii care au repre­zentat judeţul Hunedoara la întrecerile naţionale de la Cluj Napoca, această ediţie a fost una de excepţie, rezultatele fiind pe măsura pregătirii lor.

Multipla campioană naţională, Florentina Marincu-Iuşco (foto), a reuşit să îşi treacă în palmaresul personal alte două medalii de aur, ea fiind de departe cea mai titrată competitoare din dele­gaţia judeţului Hunedoara. Atleta legitimată la LPS Cetate Deva, pregătită de prof. Nicolae Alexe, a câştigat în prima zi a naţionalelor, proba de triplusalt cu o săritură de 13,69 m iar în ultima reuniune s-a impus la săritura în lun­gime cu 6,31 m. Este cert că deveanca va face parte din lotul cu care România va participa la Campionatele Balcanice de atletism care vor fi organizate de către federaţia ţării noas­tre, tot pe arena de la Cluj Napoca, deocamdată singurul sta­dion omologat pentru astfel de competiţii.

Juniorul Raul Manuel Dan (foto), legitimat la LPS Cetate Deva, unde se pregăteşte sub coordonarea prof. Cornelia Juratoni, are un sezon bun şi la întrecerile de la finalul săptămânii trecute a câştigat două medalii de argint în proba de 3.000 m, câte una la categoriile juniori I şi la juniori II, pierzând aurul la….0,3 secunde, locurile de pe podiumul de premiere fiind decise la fotografie. În proba de 5.000 m tânărul atlet din Deva a ocu­pat locul I, cucerind o medalie de aur la categoria juniori II şi una de argint la juniori I.
Surpriza a venit de la Eric Daniel Rus (LPS Cetate Deva), care a încheiat proba de 2.000 m obstacole pe locul trei şi a câş­tigat o medalie de bronz, spre mulţumirea antrenoarei Cornelia Juratoni. Denisa Bota (legitimată la LPS Cetate Deva) s-a clasat pe locul trei, cucerind o medalie de bronz la categoria tineret în proba de 10.000 m iar, în clasamentul general al probei, pe locul şapte.
Maria Claudia Florea, cea care a reprezentat SCM Deva şi CS Ghelari (antrenor Jeferson Toma) la întrecerile de la Cluj Napoca, şi-a trecut în palmaresul personal o nouă medalie de bronz în proba de 1.500 m şi un loc patru în finala de la 800 m. Andrei Răzvan Deliu este din nou campion naţional de seniori la săritura cu prăjina, unde a cucerit medalia de aur şi s-a clasat pe locul şapte la săritura în lungime, probă la care a participat pentru prima dată într-o competiţie oficială.
CSS Hunedoara a obţinut două medalii în probele de marş, probe dificile şi deosebit de grele în condiţiile în care fetele pregătite de prof. Florin Bucur nu au posibilitatea să se antreneze în condiţii reale de concurs.
În proba de 10 km marş a junioarelor 1, Estera Bolohan a câştigat medalia de argint, sora ei, Anamaria Bolohan, com­ponentă a Lotului naţional de juniori şi bursieră COSR, a ob­ţi­nut medalia de bronz în proba de 5 km marş la junioare 2, iar Ana Voina s-a clasat pe locul şapte.
Aşteptăm decizia FR Atletism pentru convocările juniorilor la lotul cu care România va participa la Campionatele Bal­ca­nice, deoarece este cert că atât Raul Manuel Dan, cât şi Anamaria Bolohan au rezultate care le permit convocarea la lot.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

7 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

7 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

7 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

7 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

7 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

7 ore ago