Categories: Sport

Sapta şi Bristan, campioni la Hunedoara

Ciprian Marinuţ

Tenismenii de la SCM Deva, Amanda Sapta (foto) şi Bogdan Bristan, au câştigat trofeele şi punctele puse în joc în cadrul turneului de la Hunedoara, rezervat jucătorilor sub 14 ani, ce a contat pentru Circuitul Naţional al Federaţiei Române de Tenis.
Formidabila Mandy
Cotată doar ca favorită numărul trei a turneului, Amanda Sapta dă impresia că a revenit la forma sportivă excelentă de acum doi-trei ani, când a fost lideră naţională la categoriile de vârstă 10 şi 12 ani. „Mandy” a fost din nou formidabilă şi a jucat perfect în turneul de la Hunedoara, reuşind să răstoarne ierarhiile. În turul doi preliminar, Sapta a dispus cu 6-3, 6-0 de Andreea Cojocaru, de la CS Kofe Craiova, calificându-se în „careul de aşi” al competiţiei. Cele patru jucătoare ajunse în semifinale au jucat în sistem „şah”, fiecare cu fiecare, iar Mandy (locul 18 naţional) a bifat trei victorii şi a câştigat turneul. Amanda Sapta a dispus cu 6-2, 6-3 de Maria Orban (SCM Deva, locul 8 naţional, favorita nr. 1), a învins-o cu 6-0, 7-5 pe Oana Gavrilă (Kofe Craiova, locul 17 naţional, favorita nr. 2) şi a câştigat cu 6-0, 6-3 meciul cu Clara Ilinca (CS Kofe Craiova). „Mandy a fost liniştită şi relaxată şi a reuşit să-şi impună jocul. A muncit mult şi îşi doreşte să urce iar în vârful ierarhiei”, a spus Doru Sapta, tatăl sportivei, fost campion naţional la judo. „Amanda Sapta a făcut un turneu perfect. Cu Maria, care era favorită, a jucat fără trac, pentru că o cunoaşte foarte bine, şi a reuşit să câştige”, a precizat Lunella Maier, antrenoare la SCM Deva. Amanda Sapta va participa la finalul acestei săptămâni la un turneu internaţional, la Cluj-Napoca, rezervat jucătoarelor sub 16 ani.

 

Şi-a onorat blazonul
 Bogdan Bristan (numărul 9 naţional) era cotat ca şi favorit numărul unu al turneului masculin de la Hunedoara şi a reuşit să demonstreze că e cu adevărat cel mai bun jucător din competiţie. Bogdan a avut tur liber în etapa preliminară şi s-a calificat direct în „careul de aşi”, unde s-a jucat în sistem „şah”, fiecare cu fiecare. În cele trei meciuri din turneul final, Bristan a obţinut trei victorii: 6-2, 6-1 cu Cristian Moldovan (CSU Tg. Mureş), 7-5, 6-3 cu Tudor Turdean (AS TC Sun Alba Iulia) şi 6-1, 6-0, cu Eduard Vlăsceanu (Fibec Câmpina). „Bristan a fost conectat la miza turneului şi a jucat foarte bine. A întâlnit adversari puternici, dar a găsit resurse pentru a demonstra că e cel mai bun”, a afirmat Lunella Maier.
Turneele contând pentru Circuitul Naţional al Federaţiei Române de Tenis sunt cotate ca fiind cele mai puternice competiţii interne, după finalele Campionatului Naţional.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

2 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

2 ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

2 ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

2 ore ago

Au furat la greu, iar acum plătesc! Percheziţii și suspecți reținuți!

Cinci bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii Ser­viciului de Investigaţii Criminale Hunedoara, fiind acuzaţi de…

2 ore ago

Escrocheria „Călugărița” face ravagii în conturile românilor. Infractorii au găsit o nouă metodă de a obține venituri consistente

Inventivitatea infractorilor pare să nu cunoască limite, aceștia punând mereu la cale noi metode prin…

2 ore ago