Categories: Sport

SCM Deva, în top, la „Cupa Constructorul”

Tenismenii de la clubul devean au avut patru prezenţe în finale la cele şase categorii de vârstă ale competiţiei dotate cu Cupa Constructorul, care s-a încheiat ieri la Hunedoara. Vlad Ştirbu (18 ani) şi Bogdan Bristan (14 ani) au câştigat trofeele puse în joc, iar Amanda Sapta (14 ani) şi Andrei Mihaloianis (18 ani) s-au mulţumit cu locul doi.

Munca învinge talentul

Cei doi sportivi de la SCM Deva, participanţi la categoria de vârstă 18 ani, şi-au învins toţi adversarii şi au ajuns faţă în faţă în finală. Plecat ca favorit, Andrei Mihaloianis a trebuit să se recunoască învins de ambiţiosul Vlad Ştirbu, care s-a impus cu 7-5 în setul decisiv, după ce ambii jucători şi-au adjudecat câte un set. „A fost o victorie a muncii şi seriozităţii în faţa talentului şi calităţilor genetice deosebite”, a comentat Lunella Maier, antrenoare la SCM Deva şi principala organizatoare a competiţiei.

Aur şi argint la 14 ani

Tenismenii de la SCM Deva au fost în prim-plan şi la categoria de vârstă 14 ani. Bogdan Bristan şi-a onorat statutul de favorit numărul unu al categoriei sale şi a câştigat competiţia la băieţi, după ce l-a învins în finală pe Alexandru Mureşan de la Tom tenis Cluj-Napoca, scor 4-6, 6-2, 7-6. Amanda Sapta, şi ea favorită numărul unu la feminin, a ajuns în finală, însă a fost învinsă de Miriam Bulgaru, de la TC Vlad Bucur Alba Iulia, după un meci în care nu s-a regăsit şi a pierdut cu 1-6, 2-6. „Bogdan Bristan a jucat bine şi a învins în finală un adversar arţăgos şi bine cotat. Mandy (Amanda Sapta n.r.) a făcut şi ea două meciuri bune în turneul de tenis al celor mai bune patru jucătoare de la categoria sa, însă, nu s-a concentart suficient în meciul pentru locul I. Oricum, talentul lui Mandy e mare şi e recunoscut şi pe plan internaţional, dovadă că a primit o invitaţie de a juca pentru un club din Germania”, a precizat antrenoarea Lunella Maier.
Raluca Ciufrilă, lidera clasamentului naţional de 14 ani şi a clubului SCM Deva, nu a participat la Cupa Constructorul, deoarece este prezentă la un turneu ITF la categoria 18 ani, în vreme ce Maria Orban, ocupanta locului trei naţional, a lipsit, din cauza unei accidentări. (C. Marinuţ)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

9 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

9 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

9 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

9 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

9 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

9 ore ago