Conţinut redus de grăsimi = aliment sănătos?

Simona Timofte

V-aţi pus vreodată întrebarea: de ce expresia „conţinut redus de grăsimi“ a devenit sinonim cu „aliment sănătos“?
De ce persoanele care ţin cură de slăbire cred că dacă îşi cumpără produse cu conţinut redus de grăsimi dau randament în scopul propus şi probabil, cred că rămân şi sănătoase?! De ce când ţinem o cură de slăbire ne concentrăm doar pe grăsimi?… Probabil… pentru că aşa am fost obişnuiţi de foarte mult timp!… Ni s-a spus că grăsimile fac rău, cresc colesterolul şi astfel creşte riscul de boli cardio-vasculare şi diabet. Din păcate, lumea continuă să se concentreze asupra grăsimilor sau a altor substanţe luate izolat, fără să se facă o evaluare asupra alimentului ca întreg. Şi ca să înţelegeţi mai bine ce vreau să spun, există dovezi (de zeci de ani) a efectelor pe care le au alimentele de origine animală asupra cancerului şi asupra altor boli ale „abundenţei“ dar care au fost ignorate chiar de o parte din lumea medicală… şi atunci? Ce să mai înţeleagă omul de rând?
Concluzia ar fi ca într-o dietă, ca să slăbiţi şi să rămâneţi sănătoşi, ideal ar fi să nu înlocuiţi alimentele de origine animală cu alte alimente de origine animală, dar degresate, ci cu produse vegetale… acestea sunt cele care vă hrănesc cu adevărat corpul…

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • VREI SA CASTIGI BANI DE PE NET SI NU STII CUM ? IATA O METODA NOUA SI DE VIITOR ! DOMENIUL DE ACTIVITATE ESTE IN PUBLICITATE CARTI , fiind vizata in viitor piata americana. Cautam persoane SERIOASE , dornice de a munci din confortul casei cand si cum doresc . Va trimitem CURS COMPLET si CONTRACT LEGAL . Castigul minim este de 300 euro lunar , pentru o munca de 2-3 ore zilnice de munca . Suntem la inceput de drum , asa ca aveti numai de castigat . Pentru informatii va rog trimiteti textul FRANCIZA la adresa de e-mail
    gingishan67@yahoo.com

  • Sunt bune produsele vegetale dar...la inmormantarea tatalui lui Bula, cand preotul a zis "si du-l Doamne la loc cu verdeata", Bula a zis "Lasa parinte ca de prea multa verdeata a murit".

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

16 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

16 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

16 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

16 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

16 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

16 ore ago