Ce ar trebui să consumăm iarna? (2)

În numărul trecut, scriam că iarna trebuie să consumăm alimente consistente şi hrănitoare la care să predomine gustul sărat, dulce şi acru.
Grăsimile sunt foarte importante, fiind elementele nutritive ce ne încălzesc corpul în perioada de iarnă iar acestea trebuie să fie un echilibru între cele vegetale (uleiuri, nuci, avocado) şi cele animale (unt, slănină, preparate tradiţionale). Acestea ne sunt de un real folos pentru a putea rezista vremii friguroase şi uscate de afară. Probabil că sunteţi oarecum surprinşi de ceea ce spun aici, dar nu aveţi nimic de pierdut dacă verificaţi. Să nu uităm apoi de cereale… cele care ne dau energie sănătoasă. Recomand, ca de obicei, cerealele integrale conţinute în pâinea integrală, în fulgii de cereale (grâu, ovăz, orz), în paste integrale şi orez integral. Nu uitaţi: făina albă nu este sănătoasă consumată zilnic în pâine şi produse de patiserie, iar dacă ne gândim la sărbătorile care vin şi în care majoritatea produselor sunt preparate cu făină albă, nu ne facem un bine sănătăţii dacă nu încercăm măcar dimineaţa să luăm un mic dejun bogat în cereale integrale sau pâine integrală. Făina albă ne oferă doar glucide rele care se transformă repede în grăsimi care se depun pe burtica noastră. Făina neagră ne oferă o energie sănătoasă prin glucidele bune pe care le conţine şi care nu se depun în ţesuturile noastre din cauza fibrelor de care sunt însoţite. Nu uitaţi: făina integrală (neagră) conţine minerale, vitamine şi fibre, deci multe beneficii, pe când făina albă nu conţine nimic în afară de amidon, care nu face altceva decât să se depună sub formă de grăsimi. (va continua)

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago