Categories: Actualitate

Salvat de o chichiță birocratică

Un șofer de TIR din localitatea Petrila a profitat de o eroare a polițiștilor și a scăpat de o sancțiune aspră, care-l lăsa șomer pentru 30 de zile.
Abaterea comisă de bărbat a avut loc pe DN 66, în comuna Bănița, iar acesta venea de la Hațeg către domiciliu. ”În localitatea Bănița, autoturismul poliției era parcat în curtea școlii, iar la câteva momente a văzut mașina poliției că l-a urmărit și l-a oprit, spunându-i că a efectuat depășire neregulamentară. (…) A fost sancționat cu amendă contravențională în sumă de 580 lei”, se arată în plângerea adresată instanței din Hațeg. Polițiștii au susținut la rândul lor că șoferul a beneficiat de clemență, fiindu-i aplicată sancțiunea minimă prevăzută de lege. Cel sancționat și-a adus un martor pentru a-i susține afirmațiile, dar a cerut și să-i fie înlocuită amenda cu avertisment, în cazul în care fapta era dovedită. Polițiștii n-au avut însă o înregistrare video pe care să o depună ca probă, iar individul a profitat de această chichiță.”La dosar nu a fost depus vreun istoric contravențional cu privire la petent și nici nu s-a depus înregistrarea video cu presupusa contravenție, care să susțină cele arătate de către agentul constatator în cuprinsul procesului-verbal de contravenție”, au reținut magistrații. Astfel, aceștia au admis plângerea șoferului și au dispus înlocuirea sancțiunii amenziicu avertisment. (M.Gânju).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

3 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

3 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

3 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

3 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

3 ore ago