Categories: Sport

Salarii mai mici la Ştiinţa Petroşani

Ciprian Marinuţ

„Setea” de performanţă a componenţilor echipei de rugby Ştiinţa Petroşani va avea de suferit în acest an, din cauza reducerilor salariale, care vor afecta clubul universitar în sezonul 2011 al Diviziei Naţionale.
 

Reduceri  cu 3-400 de lei
Jucătorii echipei de rugby Ştiinţa Petroşani câştigau în anul 2010 între 900 şi 1.500 de lei, iar rezultatele s-au văzut în clasament, studenţii fiind pe ultimele locuri în Divizia Naţională şi ratând calificarea în SuperLigă. În 2011, situaţia financiară e şi mai „subţire”, întrucât veniturile rugbyştilor nu au depăşit în perioada de pregătire suma de 1.000 de lei, ei câştigând între 600 de lei şi 900 de lei. Jucătorii speră ca odată cu începerea campionatului, în luna martie, salariile să crească, având în vedere că vor exista şi prime de joc pentru eventualele victorii. Până la începerea campionatului, oficialii clubului speră să rezolve şi problema cu masa jucătorilor, întrucât sportivii pregătiţi de Alexandru Lupu sunt nemulţumiţi de această situaţie.

Amicale cu Aradul şi Timişoara
Ştiinţa Petroşani se va pregăti în următoarele două săptămâni la baza proprie şi are programate două meciuri de verificare cu echipele din Arad şi Timişoara. „Ţin foarte mult să jucăm aceste amicale, dar nu ştim dacă vom avea cu ce să ne deplasăm, pentru că sunt probleme cu autocarul. După mine, Timişoara este cea mai puternică echipă în acest moment şi eu cred că va fi noua campioană naţională”, a declarat antrenorul Alexandru Lupu.
Debutul sezonului competiţional în Divizia Naţională de rugby a fost amânat cu o săptămână, astfel că Ştiinţa va începe programul oficial pe data de 26 martie în loc de 19 martie, cum era prevăzut. Din Divizia Naţională s-au retras trei echipe, dar s-au înscris altele două, iar din cauză că în campionat va fi cu o formaţie mai puţin, startul a fost amânat.
Naţionala de Rugby în 7, pregătită de Alexandru Lupu, va participa în lunile iunie şi iulie la cele patru turnee de Grand Prix de la Lyon, Moscova, Barcelona şi Bucureşti. Obiectivul naţionalei lui Alexandru Lupu este menţinerea în Grand Prix. Patru jucători de la Ştiinţa au şanse reale să evolueze în meciurile de top din această vară. Este vorba de Daniel Cojocaru, Mitocaru, Gaiţă şi Cătălin Sabău, care au fost deja convocaţi la lotul naţionalei de rugby în şapte.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

6 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

6 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

6 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

6 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

7 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

7 ore ago