S-a rezolvat transportul elevilor din Uricani

Carmen Cosman

Elevii din satele aparţinătoare care învaţă la Uricani nu vor mai fi nevoiţi să meargă pe jos la şcoală, după ce Inspectoratul Şcolar Judeţean a rezolvat această delicată problemă.
Începând de astăzi, elevii care învaţă în Uricani vor putea merge la cursuri cu microbuzul şcolar. Copiii din localităţile aparţinătoare oraşului Uricani erau nevoiţi să străbată în fiecare zi aproape 30 de kilometri pe jos, până la şcoală şi înapoi, deoarece nu aveau un mijloc de transport. Microbuzul exista, dar nu avea cine să îl conducă, din cauză că şoferul a plecat să lucreze în străinătate, sătul de salariul mic pe care îl încasa. Edilii din Uricani au făcut demersuri pentru angajarea unui şofer, în condiţiile în care postul este blocat, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean a găsit o soluţie salvatoare.
„Problema este rezolvată printr-o decizie internă a conducerii IŞJ. În organigrama Grupului Şcolar Retezat Uricani, există post de şofer. Ca atare, conducerea şcolii va selecta din ofertele pe care le are, în urma unui interviu, pe unul dintre şoferii care corespunde din punct de vedere al legii. Urmează ca pe parcurs, să se organizeze concurs pentru ocuparea postului. De mâine (n.r. astăzi), în baza unei colaborări cu primăria, copiii vor putea veni la şcoală cu microbuzul pe ruta Cheile Buţii – Uricani ”, a declarat, ieri, Ilie Pârvan, inspector adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

ANUNŢ VÂNZARE

Vând fotoliu rulant pentru persoane cu handicap, cadru metalic nou, bicicletă medicinală. Relații la telefon…

9 ore ago

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

3 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

3 zile ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

3 zile ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

3 zile ago