Actualitate

S-a dezlănţuit potopul la Cerbăl. Primarul Costa a fost întreaga noapte în teren!

A plouat torențial la Cerbăl, iar viitura puternică ce s-a format a lăsat dezastru în urma ei. Primarul comunei, Mircea Claudiu Costa, alături de autoritățile locale, a fost întreaga noapte în teren și nu doar să monitorizeze situația, ci să ajute cu tot ce se poate și să fie alături de omenii atât de greu încercați de furia naturii.

Toată noaptea pe teren
La Cerbăl s-a dezlănțuit potopul, iar Codul Roșu anunțat de meteorologi și hidrologi
s-a resimțit din păcate din plin. Ieri, în comuna Cerbăl nu se poate ajunge dinspre Hunedoara și mai mulți oameni din locali­tate erau complet izolați. Astfel, potrivit prima­rului comunei Cerbăl, Mircea Claudiu Costa – care a fost în permanență în teren acolo unde era nevoie de el, alături de localnici – DJ 687 a fost distrus complet pe o lungime de un kilometru. Forța torentelor a smuls asfaltul, apa a săpat terasamentul, iar acum dru­mul se prăbușește. De ase­menea, pode­țul din zona Țigani a fost luat cu totul, în timp ce satul Ulmi este complet izolat. În plus, drumul comunal spre localitatea Arănieș a fost complet distrus de viitură. Și gospodă­riile oamenilor au fost grav afectate de apele revărsate.
”Echipele noastre au fost întreaga noapte în teren. La Cerbăl este acum imaginea dezastrului, ca urmare a fenomenelor meteo înregistrate. Suntem alături de oamenii din comună și vom face tot ce ne stă în putință pentru a înlătura efectele acestor inundații puternice. Este o situație dificilă, dar cu aju­torul lui Dumnezeu și cu sprijinul autorităților județene și naționale, vom reuși să recons­truim ceea ce a distrus într-o clipă furia naturii”, a declarat primarul comunei Cerbăl, Mircea Claudiu Costa, care a luat parte la ședința CJSU Hunedoara pentru stabilirea măsurilor imediate ce se impun pentru înlă­turarea efectelor negative ale evenimentelor generate de fenomenele meteo periculoase din această parte a județului Hunedoara.
În județ, zeci de localități au rămas fără energie electrică, sute de gospodării au fost afectate, zeci de persoane au fost evacuate. De asemenea, au fost distruse mai multe drumuri, naționale, comunale, județene. 170 de gospodării afectate, 23 de persoane evacuate. (A.Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

6 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

o zi ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

o zi ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

o zi ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

o zi ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

o zi ago