Categories: ActualitateFlash

S-a deschis traficul pe lotul II al autostrăzii Timişoara-Lugoj

Oana Mihnea

Ieri, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat că traficul rutier a fost deschis pe tronsonul de autostradă Timişoara-Lugoj, lotul II, km 54+000 – km 79+ 625.
Astfel, se asigură o continuitate pe autostradă de la Nădlac până la Traian Vuia, intersecţie cu DN68A, pe o lungime de 142 km, fiind incluşi şi cei 10,5 km din Autostrada Lugoj – Deva, lot I, nedeschişi traficului în anul 2013. Datorită managementului riguros, dar şi datorită obţinerii tuturor avizelor şi acordurilor necesare, traficul rutier a putut fi deschis circulaţiei cu şapte luni mai devreme. De asemenea, vor fi deschise două parcări de scurtă durată, urmând ca în funcţie de condiţiile meteo din următoarele săptămâni să fie deschise şi două spaţii de servicii care, în prezent se află într-un stadiu avansat de execuţie.
Contractul „Proiectare şi execuţie autostrada Timişoara-Lugoj, Lot 2: km 54+000 – km 79+625“ a fost semnat în data de 04.12.2013, iar ordinul de începere al lucrărilor a fost emis în data de 10.01.2014. Conform clauzelor contractuale, termenul de finalizare prevăzut era luna iulie 2016. Antreprenorul lucrării este Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana Per Condotte D’acqua SpA.
Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune în procent de 85 la sută şi de Guvernul României în proporţie de 15 la sută, valoarea contractului fiind de 423.356.307,32 lei, fără TVA.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

14 minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

16 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

16 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

17 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

17 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

18 ore ago