Categories: Actualitate

S-a aprobat finanţarea drumului care traversează Ţinutul Pădurenilor

Nicolle Ebner

S-a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Modernizare DJ 687D: Teliucu Inferior, Topliţa, Dăbâca, Hăşdău, Lunca Cernii de Sus, Gura Bordului, Limită Judeţ Caraş-Severin, km 15+100 – 45+380, Judeţul Hunedoara”, din cadrul domeniul major de intervenţie 2.1 „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură” al Programului Operaţional Regional 2007 – 2013 (POR 2007 – 2013).
Proiectul, depus de către Consiliul Judeţean Hunedoara, vizează îmbunătăţirea legăturilor rutiere din Regiunea Vest, sprijinind astfel, dezvoltarea durabilă a zonei, creşterea gradului de atractivitate a acesteia, conectarea la reţeaua de drumuri naţionale, creşterea siguranţei rutiere şi fluidizarea traficului, facilitarea accesului în zona centrală a judeţului Hunedoara, precum şi realizarea unei alternative de conectare a reţelelor rutiere ce aparţin judeţelor Hunedoara şi Caraş – Severin.
Proiectul Consiliul Judeţean Hunedoara urmează să se desfăşoare pe parcursul unei perioade de implementare de 39 de luni. Valoarea totală a acestuia depăşeşte 105 milioane lei, iar valoarea fondurilor structurale solicitate prin POR 2007 – 2013 este de aproximativ 87  milioane lei.

Hunedoara a luat caimacul finanţărilor europene
Datele centralizate demonstrează că aproape 75 la sută din proiectele depuse la Regiunea de Dezvoltare Vest, pentru finanţare, aparţin primăriilor din judeţul Hunedoara. „Introducerea criteriului primul sosit, primul servit, ne-a avantajat. Ne-am mişcat repede şi am depus proiecte, pentru infrastructură, în valoare de 41 milioane de euro, faţă de 14 milioane de euro – Arad, 21 milioane de euro – Caraş Severin, şi 23 milioane euro – Timiş. Judeţul nostru mai are proiecte declarate eligibile în valoare totală de 50,5 milioane de euro, dar care au fost trecute pe lista de rezervă, pentru că limita de finanţare a fost depăşită. Cu 25, 23 şi 21 milioane de euro, celelalte judeţe sunt mult sub valoarea noastră şi la acest capitol. Alte proiecte ale primăriilor din judeţul Hunedoara, pe infrastructură, în valoare de peste 19 milioane de euro, sunt în etapa de evaluare. Sper să se respecte regula introdusă de actualul guvern, iar judeţului Hunedoara să nu i se pună piedici în obţinerea finanţărilor europene, mai ales că toate proiectele au fost declarate eligibile”, declară Mircea Ioan Moloţ (foto), preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Nenea Molot , intotdeauna inainte de campanie iti arati muschii ; dupa ce trece campania faci fis , exact ca si ceilalti liberali de la conducerea localitatilor . De ce nu mai zici nimic de CONURBATIA cu care ne-ati inebunit anul trecut ?

  • bai prostane, conurbatia nu se face din cauza "ciumei portocalii" care se opune la tot ce inseamna viata mai buna pentru romani. documentele sunt la ministerele lor, dar a r fi culmea sa le aprobe pentru ca nu sunt in stare decat sa dea legi impotriva romanilor.
    arata-mi tu, daca esti asa destept, o lege data de nesimtitii astia de la guvernare, care sa fi fost spre binel nostru, in cele 9 luni de cand s-a agatat de putere.
    Tot ciuma portocalie nu vrea nici aeroport in Deva. Ca deh, de ce sa fim noi mai cu mot.
    daca era proiectul lor, il aprobau de numa, dar asa, dupa ei potopu...

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

o oră ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

17 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

17 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

18 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

18 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

19 ore ago