Categories: Actualitate

Firma care a vândut Muzeul Aurului s-a „evaporat” din judeţ

Nicolle Ebner

Surpriză în cazul vânzării Muzeului Aurului din Brad. Patronul, societatea de lichidare IT Management Advisors, şi-a desfiinţat filiala din judeţul Hunedoara, la câteva zile după ce a vândut, pe un pumn de mărunţiş, clădirea muzeului Asociaţiei Ortodoxe „Filocalia”. Cu toate acestea, societatea continuă să-şi desfăşoare activitatea ca lichidator al filialei BradMin. 

Justiţia dă termene îndepărtate
Ieri, a avut loc, la sediul Prefecturii Hunedoara, o şedinţă a Comisiei pentru monitorizarea situaţiei generate de înstrăinarea clădirii Muzeului Aurului din municipiul Brad. În urma discuţiilor purtate, s-a constatat că întăbularea clădirii ca bun al Companiei Minvest Deva nu poate avea loc în acest an, deoarece „pârâtul” nu mai există în judeţ. „Procesul intentat de Compania Minvest Deva lichidatorului filialei BradMin, cel care a vândut muzeul, a fost amânat pentru data de 21 ianuarie 2010. Motivul amânării îl constituie desfiinţarea filialei din judeţul Hunedoara a societăţii IT Management Advisors, lichidatorul filialei Bradmin, desfiinţare care a avut loc în data de 4 septembrie, la puţin timp după ce lichidatorul a vândut un bun care nu era al lui”, declară Daniel Andronache, director general al Companiei Minvest Deva. Acesta a menţionat că a solicitat instanţei să revină asupra termenului, pentru unul mai apropiat. De asemenea, conducerea companiei Minvest Deva a cerut Judecătorului Sindic anularea contractului de vânzare-cumpărare a clădirii Muzeului Aurului din Brad, încheiat între firma lichidatoare şi Fundaţia Filocalia, cerere ce va fi pusă în discuţie într-un prim termen, în data de 24 noiembrie. Tot atunci, se va se discuta şi cererea făcută de Direcţia generală a Finanţelor Publice Hunedoara, de schimbare a lichidatorului filialei BradMin adresată aceluiaşi Judecător Sindic.
Până când nu se va pronunţa instanţa, autorităţile judeţene şi locale nu pot face nimic. Astfel, cu toate că filiala din Deva a SC IT Management Advisors a fost desfiinţată, lichidatorul continuă să-şi desfăşoare activitatea şi vinde pe bandă rulantă activele BradMin.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

12 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

12 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

12 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

12 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

14 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

14 ore ago