S-a acceptat cererea de intervenţie în procesul Moloţ vs. ANI

Sorina Popa

Ieri, la Curtea de Apel Alba Iulia, s-a desfăşurat un nou termen în procesul intentat de preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ (foto), Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), în vederea anulării actului administrativ prin care liderul PNL a fost declarat incompatibil de către aceasta.

Un nou termen, pe 13 februarie

Magistraţi de la Curtea de Apel Alba Iulia au trebuit să hotărască ieri, dacă admit sau nu cererea de intervenţie în dosarul nr. 555/57/2012, al Secţiei Contencios-Administrativ, depusă de Sindicatul Naţional Solidaritatea al Metalurgiştilor din România (SNSMR) şi Asociaţia Civică Dreptate, în favoarea ANI. Potrivit lui Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, „s-a admis cererea de intervenţie şi urmează să se depună documente şi să fie administrate probe de susţinere în acest caz”. Un nou termen în dosarul respectiv a fost stabilit pentru data de 13 februarie 2013.

„Contracte cu firma ginerelui”

SNSMR, prin vicepreşedintele Marin Mititelu, şi Asociaţia Dreptate prin preşedintele ei, Tiberiu Galambos, susţin ca solicitarea liderului liberalilor din judeţ, de anulare a actului emis de ANI, să nu fie aprobată. „Dintr-un raport al Curţii de Conturi, rezultă că SC Olivent Invest SRL, firma ginerelui reclamantului, a încheiat cu Consiliul Judeţean Hunedoara, un număr de nouă contracte în valoare totală de 9.517.136,09 de lei. Pe de altă parte, în calitate de preşedinte al AGA de la SC Drumuri şi Poduri SA, în perioada 26.09.2008 şi 30.01.2009, el a fost incompatibil, fiind preşedinte al CJ Hunedoara”, se arată în cererea de intervenţie depusă de cei amintiţi.

A contestat raportul ANI

Mircea Ioan Moloţ a contestat raportul de incompatibilitate făcut de Agenţia Naţională de Integritate. Agenţia Naţională de Integritate a anunţat în mai 2012, că „Mircea Ioan Moloţ s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26.09.2008-30.01.2009, deoarece a deţinut, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, cât şi funcţia de preşedinte al Adunărilor Generale ale Acţionarilor (AGA), respectiv reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local la S.C. Drumuri şi Poduri S.A. Deva, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. 1), lit. e) şi lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare”. Potrivit prevederilor legii amintite, „funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu funcţia de preşedinte sau de secretar al adunărilor generale ale acţionarilor sau asociaţilor la o societate comercială, respectiv funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional”. Agenţia Naţională de Integritate a precizat şi că persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani.
„Acolo (n.r. – la AGA), nu am fost remunerat, nu s-a întâmplat nimic, iar juriştii mei nu mi-au spus nimic despre acest lucru, că aş fi în stare de incompatibilitate. Dar am preferat să ies de acolo, tocmai pentru a evita astfel de lucruri”, a declarat anul trecut, Mircea Moloţ.

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

5 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

5 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

5 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

5 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

5 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

5 ore ago