Procesul Moloţ vs. ANI, amânat pentru ianuarie

Sorina Popa

Ieri, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus un nou termen, pentru 23 ianuarie 2013,  în dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea  Moloţ (foto), a cerut instanţei să anuleze decizia prin care a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

L-a declarat că a fost în stare de incompatibilitate
Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că „preşedintele CJ Hunedoara, Ioan Mircea Moloţ, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26.09.2008-30.01.2009, deoarece a deţinut, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, cât şi funcţia de preşedinte al Adunărilor Generale ale Acţionarilor (AGA), respectiv reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local la S.C. DRUMURI ŞI PODURI S.A. Deva». ANI mai precizează că funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean e incompatibilă cu cea de conducere a unei societăţi comerciale.

Au depus cerere de intervenţie accesorie
Ieri, procesul a fost amânat din nou, pentru că s-a formulat o cerere de intervenţie din partea unui sindicat şi a unei asociaţii. „Este vorba de Sindicatul Naţional Solidaritatea al Metalurgiştilor din România şi Asociaţia Civică „Dreptatea”, care au formulat cerere de intervenţie accesorie în favoarea pârâtei ANI. Mai exact, cele două asociaţii amintite vor să susţină ANI în procesul intentat de către preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. Pe 23 ianuarie, instanţa se va pronunţa dacă admite sau nu cererea respectivă. Până atunci, şi apărarea preşedintelui CJ va putea formula un punct de vedere.

Se mai poate merge la ICCJ
Mircea Moloţ a dat în judecată Agenţia Naţională de Integritate, solicitând anularea actului administrativ prin care a fost declarat incompatibil de către aceasta. În cazul în care una dintre părţile implicate în proces va face recurs la decizia pe care o va lua în final Curtea de Apel Alba, dosarul va merge spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

17 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

17 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

17 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

17 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

17 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

17 ore ago