Categories: Comunitate

Rori Manolache, tânărul cu o voce binecuvântată de Dumnezeu

Natalia Bumbac

Acum, când anotimpul colindelor este în toi, Rori Manolache (foto) abia reuşeşte să onoreze toate evenimentele la care este chemat pentru a susţine concerte. Originar din Alba Iulia, tânărul s-a stabilit de şapte ani în municipiul Brad, asta, pentru că aici şi-a găsit sufletul pereche, o fată, care aşa cum spune el, i-a schimbat complet viaţa.
A început să cânte de la vârsta de şapte ani, atunci când mergea la biserică, pentru ca mai apoi, totul să devină o adevărată pasiune pentru muzică şi mai ales pentru muzica bisericească. Este absolvent al Conservatorului „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, secţia de canto-clasic şi este preocupat în permanenţă de perfecţionarea vocii, fiind un contratenor cu un timbru vocal deosebit. A colindat ţara în lung şi-n lat şi asta, pentru că îi place să cânte, iar oamenilor le place să-l asculte. De la Cluj-Napoca a mers la Bucureşti şi de acolo s-a întors la Alba Iulia, iar cele mai multe concerte în ultima perioadă le-a avut în judeţul nostru. A fost invitat să interpreteze colinde pentru copiii din orfelinate, dar şi la diverse evenimente organizate în comunele Bucureşci, Vaţa şi Şoimuş. A mai avut şi un spectacol de colinde la Teatrul de Artă din Deva, unde acompaniamentul instrumental a fost unul cu totul special.
„A fost un spectacol reuşit, cu public de toate vârstele, au venit atât tineri, cât şi persoane în vârstă. A fost un moment aparte pentru mine, dat fiind faptul că Părintele Dimitrie de la Straja a bătut toaca atunci când am interpretat colindele”, a mărturisit Rori Manolache. Artistul a înregistrat mai multe albume de muzică religioasă, iar în ultima perioadă a scos şi două albume cu colinde de Crăciun, cele două genuri muzicale fiind pe undeva înrudite. Şi, aşa cum ne-a mai spus, este bucuros că a reuşit cu propriile forţe şi resurse să ajungă să se facă auzit publicului, deşi uneori a întâmpinat greutăţi pe care nu credea că le va putea învinge. A fost sprijinit de mai mulţi oameni de bună credinţă, cărora le este recunoscător şi este convins că talentul vocal pe care-l are este o binecuvântare venită de la Dumnezeu.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Victooooorie!

Corvinul aduce Cupa României acasă, la Hunedoara. Gladiatorii lui Florin Maxim au fost fantastici. Peste…

4 minute ago

Dr. Gheorghe Firczak – „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 – 1849” – o carte despre sinea noastră națională

Citeam odată, într-o prefață a unei cărți despre împăratul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisă…

o oră ago

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

8 ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

8 ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

8 ore ago