Colindul consilierilor locali din Deva, mare succes pe Facebook

Sorin Blada

În preajma Sărbătorii Crăciunului şi Anului Nou, consilierii locali din Deva au uitat de patimile politice şi au realizat un videoclip original în care interpretează un colind pe versuri proprii, care au legătură cu oraşul în care trăiesc. Materialul video a fost postat pe pagina de Facebook a Primăriei Deva, unde a reuşit să adune 10.000 de vizualizări în mai puţin de 24 de ore.
„Iniţiativa înregistrării acestui colind a aparţinut consilierului local Florin Mureşan. Aproape toţi consilierii locali au marşat pe această idee. Este un gest frumos, de normalitate. Am făcut un colind pentru Deva şi pentru deveni. Cred că a ieşit frumos, iar numărul de accesări îmi dă speranţa că ar putea fi văzut de cel puţin 100.000 de oameni“, a declarat Răzvan Mareş, viceprimar al municipiului Deva. Filmările s-au realizat în spaţiul exterior al Cetăţii Deva, noaptea, cu făclii aprinse. Chiar dacă afară a bătut vântul şi a fost foarte frig, consilierii au rezistat condiţiilor vitrege, pentru că şi-au dorit ca videoclipul să iasă bine.
„A fost o experienţă pe care am pregătit-o pentru prima oară, din drag, din suflet pentru cetăţenii pe care îi slujim şi pe care-i respectăm, măcar prin acest mic act artistic. Pe Cetate a fost frig, dar în momentul în care s-au aprins făcliile şi am văzut panorama superbă a Devei, am uitat de tot”, a explicat consilierul local Marta Mate. „A bătut puţin vântul, dar după ce am început filmările, a fost superb. Ne-am încălzit când am început să cântăm”, a completat consilierul local Andreea Ciobanu, care s-a arătat entuziasmată de calitatea materialului video.
După ce au terminat filmările, consilierii au fost chemaţi să-şi demonstreze şi calităţile vocale, într-un studio de înregistrări, sub coordonarea solistului de muzică uşoară şi colegului lor, Florin Mureşan. Consilierii, primarul şi viceprimarii Devei au început repetiţiile şi apoi imprimarea finală a sunetului pentru colind.
„Toţi au voce, eu m-am simţit foarte bine cu ei, sper că şi ei au fost încântaţi. În perioada aceasta, toată lumea colindă şi m-am gândit că ar fi frumos să aducem şi noi sărbătoare în casele oamenilor, ale devenilor, în primul rând. Ceea ce m-a bucurat cel mai mult a fost faptul că toţi consilierii au răspuns favorabil la această iniţiativă”, a spus Florin Mureşan.
Mai modest, viceprimarul Răzvan Mareş a recunoscut că înregistrarea audio nu a fost foarte simplă, pentru că nu toţi consilierii au ureche muzicală. Aşa că unii dintre „interpreţi“ au fost plasaţi mai departe de microfon, pentru a nu „afecta“ foarte tare materialul audio.
„Pentru noi, cei care nu prea avem voce, a fost destul de greu. Au fost însă şi colegi care au cântat destul de bine, au voce, şi atunci, colindul, în ansamblu, a ieşit ok”, a mărturisit viceprimarul Răzvan Mareş.
„Eu am puţină voce. Mi se pare un gest de normalitate realizarea acestui colind. Sunt bucuros că toţi colegii au înţeles că suntem aleşi de deveni şi suntem în slujba lor”, a spus, la rândul lui, Daniel Muntean. „A fost simplu pentru cine are ureche muzicală şi a dorit să contribuie la ceea ce se simte în perioada Sărbătorilor de Crăciun. Eu sunt amator, dar am demonstrat că ştiu să cânt. Dar Mureşan a fost baza”, a punctat consilierul local Ioan David.
Concluzia celor două zile de muncă a fost formulată de Claudia Mihu: „Chiar dacă o parte dintre noi nu suntem talentaţi, ne-am simţit bine. Am uitat de politică în perioada sărbătorilor de iarnă“.
Muzica pe care a fost înregistrat colindul aparţine lui Tudor Gheorghe, iar versurile au fost adaptate de Valentina Mureşan.
Autorităţile locale din Deva au în plan să mai realizeze materiale de promovare a oraşului după modelul colindului de Crăciun, primul clip fiind programat pentru prima parte a anului viitor.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

13 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

13 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

13 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

13 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

13 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

13 ore ago