Categories: Comunitate

România, reprezentată de Insemex Petroşani la încă o manifestare internaţională

Magdalena Şerban

Recent, în Germania (Cottbus), a avut loc cea de-a 25-a Întâlnire a Conducătorilor Autorităţilor Miniere de Stat din Europa, eveniment la care a participat o delegaţie a Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – Insemex Petroşani formată din directorul ştiinţific dr. ing. Emilian Ghicioi şi dr. ing. Lorand Toth, cercetător ştiinţific gr.I în cadrul laboratorului Riscuri – Salvare.

Organizarea a purtat semnătura Ministerului Federal pentru Afaceri Economice – Energie, precum şi a unor oficiali ai Land-ului Brandenburg, iar tematica abordată a ţinut de Protecţia comunitară şi a mediului în arealul minelor / carierelor active / abandonate, fiind prezentate 13 lucrări. Una dintre acestea a fost expusă de către reprezentanţii Insemex Petroşani, cu titlul: „Impactul de mediu pentru minele de cărbuni active în contrast cu impactul comunitar în arealul minelor închise”.
În cea de-a doua zi a manifestării, un moment important l-a constituit semnarea Memorandumului de înţelegere de către reprezentanţii ţărilor participante, iar un altul a fost stabilirea celei de-a 26-a Întâlniri a Conducătorilor Autorităţilor Miniere de Stat din Europa, ce va fi găzduită de către Slovenia. „Caracterul internaţional al acestei întâlniri a fost dat de prezenţa specialiştilor din state ale UE, cu o bogată experienţă în domeniul mineritului şi implicit al protecţiei mediului. Demersul ştiinţific a contribuit la schimbul de cunoştinţe, informaţii şi experienţe referitoare la planurile de urgenţă şi de reacţie la situaţiile de criză, în condiţiile în care tehnicile de exploatare şi procesare minieră utilizate actualmente în spaţiul european au fost îmbunătăţite semnificativ de-a lungul anilor, reducând astfel riscurile pentru muncitori şi comunităţile din zonele miniere şi minimizând impactul acestor activităţi asupra mediului înconjurător”, a spus dr. ing George Artur Găman, directorul general al INCD Insemex Petroşani şi preşedinte al Asociaţiei Salvatorilor Minieri şi de Suprafaţă.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc iar zvonerii că un personaj de la noi are ceva probleme cu o consilieră…

16 ore ago

Bulina albă

Ancuța Suciu, managerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a depla­sat personal la sediul Unifarm…

16 ore ago

Bulina neagră

Camil T., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic de…

16 ore ago

Controversata lege care amnistiază evaziunea sub un milion de euro, promulgată de Klaus Iohannis ­

Președintele Klaus Iohannis a pro­mulgat legea inițiată de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă prin care…

16 ore ago

Așa, să tot înveți! Școală cu dotări moderne în comuna Gurasada

Magdalena Șerban Pentru modernizarea sistemului școlar în România, prin Planul Na­țio­nal de Redresare și Reziliență…

16 ore ago