Categories: ActualitateFlash

Rezultate mediocre la examenul de suplinitori

Cristina Ghenea

Cei 192 de hunedoreni care au dat examenul naţional pentru profesori suplinitori şi-au aflat, ieri, rezultatele. Dacă la examenul de anul trecut, şapte candidaţi din judeţul Hunedoara au obţinut nota maximă, în acest an, cea mai mare notă din judeţ a fost 8,95, la istorie.

59,37 la sută procent de promovabilitate

Dacă iniţial, 446 de persoane din judeţ s-au înscris la concursul de suplinitori, în cele din urmă, doar 192 au reuşit să susţină testarea până la capăt. Asta, deoarece, o parte dintre hunedoreni nu s-au prezentat la examen, în timp ce alţii au părăsit sala, în timpul probei scrise. Dintre cele 192 de lucrări evaluate şi notate, în final, 114 au primit note mai mari de 5. Rata de promovabilitate înregistrată în judeţul Hunedoara este de 59,37 la sută (mai mare decât media pe ţară, care a fost de 54,60), însă majoritatea candidaţilor hunedoreni au avut rezultate slabe, fiind aproape de limita celor declaraţi respinşi. Astfel, 65 de note au fost cuprinse între 5 şi 6, în timp ce numai şase participanţi la examen au reuşit să ia note mai mari de 8.

Mai dificil decât în alţi ani

Pentru prima dată, în acest an, concursul pentru profesorii suplinitori nu a mai avut subiecte propuse la nivel judeţean, ci la nivel naţional, acestea fiind subiecte unice, similare concursului de titularizare din luna iulie, asta însemnând că prin modificarea metodologiei, s-a impus acelaşi grad de dificultate şi aceleaşi bareme de corectare pentru toţi candidaţii din ţară, lucrările fiind corectate în centre din alte judeţe. Cei care nu sunt mulţumiţi de rezultatul primit pot depune contestaţie până astăzi, la ora 17.00, şi vor primi rezultatele finale în cursul zilei de joi, 11 august. Repartizarea candidaţilor promovaţi, pe posturile sau pe fracţiunile de post disponibile pentru suplinitori, în judeţul nostru, se va face într-o şedinţă publică în data de 24 august.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago