Reţeaua de canalizare din comuna Râu de Mori, la un pas de implementare

Magdalena Şerban

Administraţia publică din Râu de Mori se pregăteşte să demareze lucrările la reţeaua de canalizare din şase sate aparţinătoare, respectiv Suseni, Râu de Mori, Ostrovel, Brazi, Valea Dâljii şi Unciuc, investiţie câştigată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi având o valoare de circa aproximativ 10 milioane de lei.

„Contractul pentru executarea lucrărilor l-am semnat nu de mult timp, dar mai trebuie să obţinem avizul de la Mediu şi pe cel de la Direcţia pentru Cultură. Reţeaua va trece pe marginea drumului judeţean, pe lângă monumentele istorice, mai exact curţile nobiliare ale Cândeştilor, aşa că e musai să primim girul autorităţii culturale, după cum prevede legislaţia în vigoare. Abia apoi putem vorbi de documentaţia pentru autorizaţia de construcţie şi ordinul de începere a lucrărilor. Staţia de epurare e prevăzută la marginea localităţii Unciuc, între Râu de Mori şi Sântămăria Orlea. În funcţie de cum va evolua situaţia şi ce ni se va mai cere să facem sau să întocmim, avem speranţa că în această primăvară vom lua startul în teren. Este un program investiţional mare şi cu importanţă majoră pentru populaţie. Nefiind introdusă canalizarea, oamenii se folosesc de fose septice. Cred că peste 70-80 la sută din gospodării deţin baie”, a arătat Niculiţă Mang (foto), primarul comunei Râu de Mori.
Pe de altă parte, din fonduri europene nerambursabile (1,5 milioane de euro) mai există câştigat un proiect de extindere a reţelei de apă şi canalizare în zona Râu Mare, ce prevede inclusiv modernizarea staţiei de epurare din Ostrov. După verificarea proiectului tehnic, urmează scoaterea la licitaţie a lucrărilor aferente.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.