Categories: Sport

Relaxare în SuperLigã, scântei în B şi C

Ciprian Marinuţ

Penultima etapă din sezonul regulat al SuperLigii RealSport a „curs lin”, asemeni unui mare fluviu, întrucât lupta pentru calificarea în play-off era deja încheiată. În schimb, competiţia din Ligile B şi C, aflată la început de drum, a fost învolburată şi agitată ca un râu de munte.

Semisurprize fără influenţă
Trei dintre favorite şi-au onorat locurile ocupate în clasament şi au câştigat fără emoţii. Liverpool (locul 4) a dispus la scor de neprezentare (3-0) de Voinţa Vălişoara (locul 12), după un meci fără istoric. Paloma (locul 5) s-a impus cu 9-6 în faţa celor de la FC Săgeata Bar (locul 14, ultimul), într-un joc în care a surprins doar numărul mare de goluri. Derbiul dintre Grawe (locul 2) şi Anonimii (locul 6) a fost câştigat cu 5-2 (3-1) de favorită, graţie plusului de organizare şi pragmatism. Golurile au fost marcate de Piţigoi (11), Mariş (22, 41 şi 43) şi Roşca (24), pentru Grawe, respectiv Stancu (5) şi Nechitaru (48) pentru Anonimii. Au existat şi două semisurprize, fără influenţă asupra clasamentului, în care echipele mai slab calsate au învins formaţii de pe locuri superioare. Phoenix (locul 8) a dispus cu 8-4 de Quasar (locul 7), însă rocada în clasament n-a fost posibilă. În fine, City Taxi Deva (locul 10) a cedat la limită, scor 3-4, în meciul cu SL Gaz Metan Deva (locul 13), dar şi aici, situaţia din clasament a rămas neschimbată.
Jumătate dintre meciurile rundei a treia a eşalonului secund au fost pe muchie de cuţit. În derbiul etapei, Venus Deva şi Proiectul Rabla au încheiat la egalitate, scor 3-3, după un meci fierbinte. Într-un alt joc cu implicaţii în partea superioară a clasamentului, Full GSM, care a avut şi un jucător eliminat, a pierdut, la limită, scor 1-2, în faţa ambiţioasei FC Comsid Tehnosteel. Într-un joc cu miză în subsolul ierarhiei, Sews Deva II s-a impus neaşteptat, scor 6-5, în faţa celor de la Young Boys. Cealaltă jumătate din partidele etapei a avut învingătoare clare, dovadă şi diferenţele categorice de scor înregistrate: General Service – FC Alsicon 4-1, Alaska – Vulturii 8-2 şi Bamboo – AS FC Cristur 1-5. În Liga C, trei din cele cinci meciuri au stat sub semnul echilibrului. Sews Deva I a dispus greu de Azaria, scor 0-1, în vreme ce Big Eco şi Golden Team le-au ţinut în şah pe Inter Deva şi F.C. Extenso Blue atât cât le-a permis condiţia fizică, dar apoi au cedat cu 2-4.

Campionatul de Oldboys
Clubul Sportiv RealSport Deva a demarat organizarea unei noi competiţii de fotbal amatori, dedicate persoanelor cu vârsta de peste 35 de ani. Se doreşte ca noul campionat să fie unul în care să domine spiritul de prietenie, respectul şi fair-play-ul. RealSport aşteaptă la înscriere toate echipele care doresc să se distreze şi să practice cu plăcere fotbalul în timpul liber pe terenurile sintetice de la baza sportivă de lângă Cetate. Înscrierile se pot efectua până la data de 1 mai, iar taxa de participare este de 400 lei pe echipă. Campionatul va fi organizat în sistem tur-retur, pe o durată de minimum trei luni. Vom reveni cu amănunte în privinţa regulamentului şi a premiilor puse în joc.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Victooooorie!

Corvinul aduce Cupa României acasă, la Hunedoara. Gladiatorii lui Florin Maxim au fost fantastici. Peste…

4 ore ago

Dr. Gheorghe Firczak – „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 – 1849” – o carte despre sinea noastră națională

Citeam odată, într-o prefață a unei cărți despre împăratul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisă…

6 ore ago

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

12 ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

13 ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

13 ore ago