Candidaţii USL pentru municipii şi oraşe

Sorina Popa

USL Hunedoara şi-a stabilit candidaţii pentru alegerile locale din iunie. După mai multe luni în care fiecare partid a încercat să-şi impună oamenii pentru primăriile hunedorene, până la urmă, mari schimbări nu s-au petrecut în acest sens.

La Haţeg şi Petrila, câte doi candidaţi
La Deva, useliştii merg pe mâna conservatorului Petru Mărginean, PSD şi PNL neavând şansa să-şi desemneze omul lor pentru alegerile din iunie. La Hunedoara, deşi liderii judeţeni au spus că se fac sondaje de opinie, pentru a alege persoana potrivită să intre în campanie electorală pentru funcţia de primar, se pare că lucrurile erau stabilite dinainte. Adică, în municipiul de pe Cerna, s-a mers pe regula din protocolul de colaborare a USL, aceea că acolo unde sunt primari în funcţie, nu se fac sondaje, iar candidatul este edilul în funcţiune. Prin urmare, candidatul social-liberalilor rămâne Ovidiu Hada. Pentru Petroşani, PSD are de ales între Ioan Rus şi Costel Postolache, la Brad, Florin Cazacu (foto stânga) este candidatul USL, la Lupeni, Cornel Resmeriţă, la Orăştie, Ovidiu Bălan, iar la Vulcan, a căzut tot în sarcina PSD să desemneze candidatul, acesta fiind Marian Coltescu. În ceea ce priveşte candidaţii USL pentru oraşele hunedorene, aceştia sunt următorii: Simeria-Adrian Bozdog, Călan-Adrian Iovănesc, Uricani-Dănuţ Buhăescu, Aninoasa-Nicolae Dunca şi la Geoagiu-Simion Mariş. La Haţeg şi Petrila, PSD şi PNL merg cu candidaţi separaţi. Astfel, Nicolae Timiş (foto dreapta), actualul primar, va candida din partea PSD, iar PNL l-a vrut pe fostul şef al Poliţiei Haţeg drept candidat. De asemenea, la Petrila, social-democraţii îl au candidat pe Gheorghe Bobar, iar  liberalii vor nominaliza şi ei un candidat.

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

17 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

17 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

17 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

17 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

17 ore ago