Categories: Comunitate

Recunoștință pentru halatele albe

Adriana Năstase

Gala Recunoștinței Medicale, organizată de Alianța Vestului pentru Sănătate Pu­blică, formată din Direcțiile de Sănătate Publică Județene: Arad, Hunedoara și Timiș, în parteneriat cu Casa Regală a Ro­mâniei, pe Domeniul Regal de la Săvârșin, s-a dovedit a fi un eveniment excelent primit de comunitate.

Toți au luptat zi și noapte
Evenimentul a fost dedicat cadrelor medi­cale de la spitalele din județele Arad, Hunedoara și Timiș, care au luptat în linia întâi, în primele luni ale pandemiei de coronavirus.
Spitalul Județean din Deva a fost una dintre unitățile care au avut o contribuție important la munca în echipă pentru vinde­carea de acest virus. Medici, asistente me­dicale și infirmiere de aici au rămas pe baricade și nu au dat bir cu fugiții atunci când oamenii aveau mai mare nevoie de ei. „În cadrul evenimentului, au fost punctate anumite situații speciale ale fiecărui spital. A fost un moment în care s-au rememorat situațiile dificile prin care au trecut cadrele medicale. La spitalul din Deva au fost cadre medicale care nu au lipsit nici o zi de lângă pacienți, nu și-au permis să facă pauze. Au fost situații deosebite, în special la Secțiile de Infecțioase, la ATI, Interne sau Penumo­lo­gie. Toată echipa medicală s-a străduit ca lucrurile să meargă bine. În special, asis­tentele, infirmierele, pentru că lor le cerem foarte mult, dar uităm să pomenim de ele”, a declarat dr. Lucian Miron, directorul medical al Spitalului devean.
Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Sebastian Mezei, a pre­cizat că premiile de la Gala Recunoștinței Medicale au fost acordate tuturor cadrelor medicale, însă, au fost prezentate câteva dintre experiențele ieșite din comun, din perioada pandemiei.
„În cadrul galei, întreg personalul medical a fost premiat, doar că am invitat alături de noi unele persoane și am prezentat po­veștile lor din pandemie. Tot personalul medical s-a implicat enorm în pandemie și fiecare are propria sa poveste, uneori dramatică, alteori cu final fericit”, a declarat Sebastian Mezei. Gala a fost dedicată tuturor celor care s-au aflat în prima linie a luptei împotriva virusului SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei și până în prezent. A fost vorba de recunoș­tința noastră, a tuturor, pentru halatele albe și pentru dăruirea lor.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

14 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

14 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

14 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

14 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

16 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

16 ore ago