Categories: Actualitate

Recidivist condamnat la aproape 18 ani de puşcărie, pentru repetate înşelăciuni prin metoda ”Premiul”

Individul a reuşit să păcălească o femeie din localitatea Petrila cu aproape 5000 de lei. A sunat-o din puşcărie, de Ziua Femeii, pentru a o anunţa că a câştigat un premiu de 3000 de euro şi o tabletă. S-a dat unul dintre directorii Romtelecom şi a fost atât de convingător încât victima a făcut tot ceea ce i-a cerut.
Escrocul se numeşte Ionel Vasile şi are un lung şir de condamnări tot pentru asemenea fapte, iar în data de 8 martie 2017 a mai dat o lo­vitură. Şi-a contactat telefonic victima, o fe­meie din Petrila, şi a anunţat-o că a câştigat un premiu. Pentru a beneficia de el i-a cerut să vi­reze, prin intermediul unui serviciu de trans­fer, suma de 1900 de lei. A văzut că femeia a căzut cu totul în capcană şi i-a mai cerut 2800 de lei, bani plătiţi de victimă. Individul şi-a re­cunoscut fapta în faţa judecătorilor din Pe­troşani.
„Inculpatul s-a prezentat ca fiind unul dintre directorii societăţii Romtelecom şi i-a comu­nicat persoanei vătămate că numele câştigă­to­rilor pretinsului premiu au fost anunţaţi în cadrul unei emisiuni pe postul de televiziune (…) emisiune pe care persoana vătămată i-a spus că nu a urmărit-o. (…) Inculpatul i-a mai spus persoanei vătămate că, pentru a primi suma de bani, aceasta trebuie să avanseze un ,,comision de transfer” în valoare de 1900 lei, iar cu privire la tabletă, i-a spus că nu îi poate fi livrată, dar i se va transfera contravaloarea acesteia, indicată ca fiind în sumă de 900 lei”, au reţinut magistraţii. Escrocul şi-a manipulat victima atât de bine încât aceasta a mai virat o nouă sumă de bani. I-a spus că a intervenit o ,,încurcătură” şi că de fapt ,,câştigase” pre­miul în valoare de 10.000 de euro, iar pentru a-l putea ridica trebuie să mai expedieze suma de 2800 lei. Cu gândul la premiu, femeia şi-a amanetat bijuteriile şi a luat un împrumut de la fiul ei fără a-i spune pentru ce. În cele din urmă femeia a realizat că a fost înşelată şi a mers la poliţie. Judecătoria Petroşani l-a con­damnat pentru înşelăciune la peste un an închisoare în regim de detenţie. Cum are mai bine de zece condamnări pentru acelaşi tip de infracţiuni, după contopirea pedepselor a re­zultat condamnarea finală de 17 ani, 11 luni şi 10 de zile închisoare. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

10 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

10 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

10 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

10 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

10 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

10 ore ago