Categories: Eveniment

Hunedoreni înşelaţi prin metoda “instalatorul” şi a „premiului”

Un petroşănean de 77 de ani a fost escrocat de un necunoscut de suma de 700 de lei. Pensionarul a fost victima unui necunoscut îmbrăcat într-o salopetă, dar fără a avea ecuson, care a sunat la uşa lui spunându-i că este angajatul companiei furnizoare de gaz metan. Iar, sub pretextul că a verificat contorul şi instalaţia din interiorul apartamentului, i-a cerut şi a primit suma de 700 de lei.

A cumpărat mai multe cartele telefonice
În schimbul banilor, petroşăneanul de 77 de ani nu a primit nici o chitanţă sau alt document justificativ. După plecarea „instalatorului”, pensionarul a realizat că a fost înşelat, motiv pentru care a apelat la ajutorul poliţiştilor. Aceştia au întocmit dosar penal pentru înşelăciune cu autor necunoscut.
O altă victimă a escrocilor a fost o femeie de 46 de ani din Petrila. În timp ce se afla la domiciliu, petrileanca a fost contactată telefonic de pe un număr privat. Persoana de la celălalt capăt al firului i-a spus că reprezintă o companie de telecomunicaţii, totodată comunicându-i femeii că este câştigătoarea unui premiu de 10.000 de euro, oferit de companie. Pentru a intra însă în posesia premiului, apelantul i-a cerut hunedorencei să cumpere cinci cartele telefonice, în valoare de 10 euro fiecare. Femeia s-a conformat, a cumpărat cartelele şi i-a comunicat reprezentantului companiei codurile acestora. După care a fost convinsă de aceeaşi persoană să mai încarce acele cartele cu suma de 100 de euro. Moment în care, femeia şi-a dat seama că a fost înşelată, mergând la poliţie pentru a depune plângere. Drept urmare, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru înşelăciune şi în acest caz, autorul faptei nefiind identificat. (N. Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

20 de ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

20 de ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

20 de ore ago