Război al nervilor pe o investiţie de 70 de milioane de euro. Proces pe avizul de mediu la deponeul ecologic

  Volodia Macovei

În ciuda faptului că marele proiect al sistemului integrat de management al deşeurilor din judeţul Hunedoara a primit verde la finanţare din partea Comisiei Europene, un ONG din Cluj şi o asociaţie composesorală au dat în judecată Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Hunedoara, cerând anularea avizului de mediu dat pentru această investiţie.

Cer anularea avizului de mediu
Din datele oferite pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, de directorul executiv al APM Hunedoara, Georgeta Barabaş (foto), agenţia a fost dată în judecată de Centrul Independent de Dezvoltare a Resurselor de Mediu (CIDRM), un ONG din Cluj, şi Asociaţia Composesorală Islazu Nou – Tâmpa. Acţiunea în contencios administrativ a fost iniţiată în data de 11 februarie 2014, prin dosarul 696/117/2014. Cei doi reclamanţi cer în instanţă anularea avizului de mediu dat de APM Hunedoara pentru investiţia „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Hunedoara”, altfel cunoscută ca deponeul ecologic ce se va construi la Bârcea Mare. Reamintim că e vorba de o investiţie din fonduri europene de 70 de milioane de euro, investiţie a cărei finanţare a primit undă verde de la Comisia Europeană, iar Consiliul Judeţean Hunedoara a aprobat, în ultima şedinţă, conţinutul-cadru al contractului de finanţare pentru acest proiect.

Au fost implicaţi şi în disputele Aqualand
„În acest proces, se cere anularea avizului de mediu dat pentru investiţia  sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Hunedoara. Avem termen, până în data de 13 martie, pentru a depune o întâmpinare la Tribunalul Cluj, unde se va judeca procesul”, a declarat Georgeta Barabaş.
Trebuie spus că reclamanţii din acest proces au fost implicaţi şi în disputele de mediu legate de complexul devean Aqualand, iar în problema investiţiei în deponeul ecologic hunedorean, aceştia au depus contestaţii şi în procedura de avizare, şi la Comisia Europeană, şi la autoritatea de management POS Mediu, acum, continuând presiunile asupra APM Hunedoara, prin acest proces ce va avea loc în 13 martie la Tribunalul Cluj.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Foarte bine. Să facă moloț ioan mircea groapă de gunoi la el la Mărtinești. Și așa nu a făcut nimic pentru județ în 10 ani. Toate statisticile arată că Hunedoara este unul dintre cele mai sărace județe din Transilvania.

  • Ne-am saturat de povesti! Cand o vedem la racoare pe individa asta corupta pana-n fundu' ADN-ului, care musamalizeaza de atatia ani toate devastarile de mediu ale sponsorilor ei??

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago