Proiect de hotărâre pentru susţinerea polisportivului Avram Iancu

Consilierii judeteni PMP Viorel Arion si Robert-Eugen Muzsic au depus proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea finanţării sportivului Avram-Marius Iancu, Cetăţean de Onoare al judetului Hunedoara, cu suma de 20. 000 lei în vederea stabilirii unui nou record mondial de anduranţă la înot în cel mai mare lac din Europa Centrală, Lacul Balaton, din Ungaria.
Potrivit celor doi iniţiatori, proiectul de hotarare are în vedere faptul că anul acesta se implinesc 45 de ani de la istoricul si irepetabilul record mondial al Nadiei Comăneci, la Montreal 1976; sportivul Avram-Marius Iancu este Cetăţean de Onoare al judeţului Hunedoara; sportivul Avram-Marius Iancu şi-a exprimat public intenţia de a realiza un nou record mondial pentru a marca cei 45 de ani de la istoricul şi irepetabilul 10 al Nadiei Comăneci de la Montreal 1976; sunt necesare cazare şi masa pentru întreaga echipă timp de 2 săptămâni; este necesară închirierea unei ambarcaţiuni mari pentru 72 de ore, care să poată asigura accesul întregii echipe de suport şi a observatorilor oficiali care vor ratifica recordul; este necesară închirierea unei bărci de dimensiuni mici, pentru transfer ţărm şi barca mare după nevoie; costurile de deplasare, cazare şi masă ale observatorilor oficiali; costuri realizare film decumentar; costuri de branduire a echipamentului sportiv al întregii echipe, bannere cu sigla Consiliului Judeţean Hunedoara.
În consecinţă, cei doi consilieri PMP propun consilierilor judeţeni să voteze finanţarea unei părti din cheltuielile care vor fi în jur de 15.000 euro.
Avram-Marius Iancu este de profesie bibliotecar, din Petroşani si este pasionat de competiţiile ex­treme. Este prima persoană din lume care a înotat toată lungimea Dunării (2.860 de kilometri) fără costum de protecţie, reuşind această performanţă în 89 de zile. Această performanţă unică la nivel mon­dial, de a înota un fluviu fără costum de neo­pren a adus pentru România o nominalizare isto­rică: pentru prima data un român a fost nominalizat la titlul „Man of the year” în lume la înotul în ape deschise.
Totodată, Iancu a stabilit un record românesc ab­solut a lungimii reprizei de înot după durată: 36 de ore şi 28 de minute. Avram Iancu a stabilit şi un re­cord naţional de distanţă, 107,3 km şi a traversat şi Canalul Mânecii înot, tot fără costum de neopren.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.