Categories: Comunitate

Proiect de colaborare între IGSU şi Insemex

Pregătirea angajaţilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), cu atribuţii în investigarea cauzelor unor dezastre, de către specialiştii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – Insemex Petroşani se află încă la nivel de proiect, până când se vor duce la îndeplinire normele legislative ce se impun.
„E necesar să se modifice ghidul aplicantului, aşa că mai trebuie parcurşi câţiva paşi birocratici şi abia după perfectarea lor putem trece la semnarea unui protocol de colaborare în acest sens. Suntem certificaţi şi pregătiţi pentru a realiza perfecţionarea pompierilor în ce priveşte anchetarea dezastrelor şi întocmirea unui raport profesionist de constatare. La Petroşani există toată logistica de care e nevoie, iar colectivul de aici este unul cu experienţă“, a precizat dr. ing. Artur George Găman (foto), directorul general al  Insemex Petroşani.
De subliniat că numele Institutului Naţional pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă-INSEMEX Petroşani este strâns legat de cele mai dificile expertize tehnice făcute în România, aşa cum sunt cea de la Maternitatea Giuleşti, cea de după exploziile de la minele din Valea Jiului şi tragedia din clubul bucureştean Colectiv. Pe aceeaşi listă a recunoaşterii se mai află medaliile primite de-a lungul anilor la diverse concursuri de profil, întrunirile naţionale şi internaţionale la care specialiştii din Valea Jiului iau parte sau pe care le organizează, precum şi harta comercială pe care aceştia o dezvoltă în permanenţă.(M. Şerban)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

6 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

o zi ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

o zi ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

o zi ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

o zi ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

o zi ago