Programul Start-up Nation – România, prezentat şi la Deva

Adriana Năstase

În 4 aprilie, la Deva, va avea loc o sesiune de informare organizată în cadrul programului “Start-up Nation – România”. Programul se adresează firmelor înfiinţate după 30 ianuarie 2017. Vor fi prezenţi Adrian Mlădinoiu, secretar de Stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Harry Ilan Laufer, secretar de Stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Adrian Păşcuţa, şef Oficiu OTIMMC. Bugetul total al programului se ridică la 1.713.798.000 de lei, pentru o durată de trei ani.

Achiziţionarea de echipamente tehnologice
„Valoarea ajutorului nerambursabil este de maximum 100.000 lei/IMM/ minimum un loc de muncă creat şi de maximum 200.000 lei/IMM/minimum 2 locuri de muncă create. Decontarea se va realiza pe baza facturilor emise de furnizori fără efort financiar din partea beneficiarului. Programul Start-up Nation – România se adresează IMM-urilor care au fost înfiinţate după 30 ianuarie 2017. Prin intermediul programului se poate obţine o finanţare nerambursabilă de maximum 200.000 lei pentru achiziţia de echipamente tehnologice, utilaje, instalaţii, mobilier, echipamente IT, autoutilitare, licenţe website, brevete, spaţii comerciale, mobilier, servicii de consultanţă sau formarea profesională a angajaţilor. Alocaţia nerambursabilă reprezintă 100 la sută din valoarea cheltuielilor eligibile fără TVA din cadrul proiectului. Se estimează crearea a minimum 20.000 de noi locuri de muncă, anual, în cadrul celor 10.000 de întreprinderi nou înfiinţate, care vor trebui să angajeze minimum doi salariaţi cu contract de muncă pe durată nedeterminată şi să-i menţină în activitate cel puţin trei ani, pentru obţinerea finanţării de maximum 200.000 lei. În cadrul programului sunt eligibile doar anumite tipuri de activităţi, fiind excluse intermedierile financiare, tranzacţiile imobiliare, activităţile de comerţ, jocuri de noroc, activităţi agricole”, a declarat Radu Barb (foto), directorul executiv al Agenţiei de Dezvoltare Economico-Socială Hunedoara.

3 comentarii la „Programul Start-up Nation – România, prezentat şi la Deva”

 1. Mai da ce le mai stie cameramanul asta cu scoala intarziata!
  Ptiu! Unde ai fost meseriasule pana acum?
  La cantat cu Arhaica?

 2. Atat de mult promovati acest personaj de parca el tine toata economia judetului in spate.Eu cred ca el urmareste aceasta publicitate personala pentru a deveni un nume mai sonor in PSD.
  Aratati-mi o firma cu mai mult de 10 locuri de munca care a venit la noi in judet in urma colaborari cu domnul respectiv, pardon cu institutia condusa de dansul.

 3. Campanie electorala PSD.
  Praf in ochii unui judet orb.
  Mai bine faceati o conferinta cu Nistor si Molot.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.