Politica si administratie

Aplicaţia Start-up Nation 2018 va fi deschisă la 1 decembrie 2018!

Cristina Szabo

Noua aplicaţie de finanţare a programului Start-up Nation va fi deschisă chiar de 1 Decembrie, a anunţat, în premieră naţională, la Deva, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea.

Creare de noi locuri de muncă
Vineri, autorităţi locale, antreprenori şi reprezentanţi ai firmelor de consultanţă au participat la o dezbatere interactivă cu ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea. La întâlnirea moderată de preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora, a participat şi ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Elena Intotero, care a vorbit despre programul Start-up Diaspora.
Discuţiile s-au axat pe noutăţile cu care vine Programul Start-up Nation în această sesiune. Programul Start-up Nation are ca scop stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii la nivel naţional prin acordarea de finanţări nerambursabile de către statul român, crearea de locuri de muncă şi dezvoltarea mediului de afaceri.
„Este dorinţa mea de a deschide apelul în data de 1 decembrie. Este o dată plină de semnificaţii. Zilele trecute serbam 100 de ani de industrie în România, cred că şi spiritul antreprenorial merită sărbătorit în acest An Centenar prin deschiderea aplicaţiei Start-up Nation 2018 la 1 decembrie. Chiar dacă este într-o zi de sâmbătă, aplicaţia va fi deschisă 30 de zile, aşa că avem suficiente pentru a depune toate proiectele şi le doresc tuturor celor care aplică să aibă proiecte cât mai bune, sustenabile, şi să poată să fie parte din fenomenul de succes al celor care sunt membri ai clubului Start-up“, a declarat la Deva ministrul Ştefan-Radu Oprea.
Astfel, din cele 10.000 de proiecte selectate în cadrul proiectului Start-up Nation 2017, 8.444 au beneficiat de contracte încheiate, iar din acestea 7.260 sunt deja firme active. Programul a generat 21.000 de locuri de muncă, dintre care 16.000 pentru persoanele care şi-au terminat studiile în anul 2017 sau erau în şomaj. De asemenea, 40 la sută dintre proiecte au fost depuse de femei antreprenor.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

10 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

10 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

10 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

10 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

10 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

10 ore ago