Sport

Programul din play-off în Divizia Naţională de rugby

Nicolae Gavrea

Ediţia de campionat 2018 – 2019 din cadrul Diviziei naţionale de rugby are programate în primăvara acestui an partidele din fazele de play-off şi play-out, unde şase echipe vor juca pentru titlu în play-off, iar celelalte trei îşi vor disputa locurile 7 – 9 din campionat.

Cele şase echipe au fost împărţite în două grupe alcătuite pe criterii geografice, Centru-Nord şi Centru-Sud, liderul campionatului, CS Ştiinţa Petroşani, cu opt victorii din tot atâtea partide, va evolua în Grupa Centru-Nord.
Pentru această fază a competiţiei, ordinea pentru stabilirea tabelei Berger a fost decisă prin tragere la sorţi, în prezenţa delegaţilor echipelor. Nu au contat punctele acumulate în sezonul regulat şi conform regulamentului fiecare echipă va porni la drum cu zero puncte.
În grupa Centru Nord vor evolua CS Ştiinţa Petroşani, CSM Bucovina Suceava şi Rugby Club Gura Humorului, iar CS Năvodari, Rugby Club Bârlad şi Rugby Club Griviţa Bucureşti în Grupa Centru-Sud.
Este programat un singur tur (sistem Berger), în perioada 30 martie – 4 mai, iar primele patru clasate se vor califica în semifinalele competiţiei, unde se va juca locul 1 cu locul 4 şi locul 2 cu locul 3, pe terenul echipelor mai bine clasate. Finala mare (pentru locurile 1 – 2) şi finala mică (pentru locurile 3 – 4) se vor disputa pe teren neutru.
Ştiinţa Petroşani, formaţie pregătită de Adrian Costache, are ca obiectiv în acest sezon cucerirea titlului în Divizia Naţională de Seniori, după ce în prologul sezonului 2018 – 2019 a câştigat în premieră Campionatul Naţional de Rugby în 7 pentru echipele din DNS.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

8 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

8 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

8 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

8 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

8 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

8 ore ago