Categories: EvenimentFlash

Profesorul Alin Cioară, în faţa comisiei de disciplină

Nicoleta Popa

Alin Cioară (foto), profesorul din cauza căruia se presupune că s-a sinucis eleva din clasa a X-a de la Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Brad, s-a prezentat ieri în faţa comisiei de disciplină a unităţii şcolare respective. Acesta a venit însoţit de un avocat şi de sora sa.
Dascălul este în continuare internat la secţia de psihiatrie a Spitalului municipal Timişoara. Directorul liceului, Gavrilă Paşcu, a declarat că profesorul este în stare de şoc.
„Profesorul Alin Cioară a reuşit să obţină o acceptare din partea spitalului unde este internat, ca să vină la audierile comisiei de disciplină. Acesta s-a internat în 11 ianuarie, imediat după ce fata s-a spânzurat. Pentru ca elevii  să nu aibă de suferit din cauza lipsei dascălului, am luat măsuri să fie înlocuit, pentru ca aceştia să încheie semestrul cu bine”, a precizat Gavrilă Paşcu, directorul Liceului din Brad.

Dosarul a ajuns la Parchet
Dosarul în care profesorul de matematică Alin Cioară este cercetat pentru determinare sau înlesnire a sinuciderii a fost înregistrat ieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara. „Vom începe cercetările, pentru a stabili dacă s-a comis infracţiunea de determinare sau înlesnire a sinuciderii, prevăzută de articolul 179 Cod penal. Îi vom audia pe părinţii elevei Hurdea Lorena, iar dacă se va impune, va fi audiat şi profesorul Alin Cioară”, a declarat Nicolae Paştiu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.
Hurdea Lorena a fost găsită spânzurată în 9 ianuarie, într-o pădure de la marginea municipiului Brad. Părinţii acesteia spun că dascălul de matematică este vinovat pentru moartea ei. Adolescenta de 16 ani a lăsat un bilet pe care scria „Alin vă va da toate explicaţiile”.

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

16 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

16 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

16 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

16 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

16 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

16 ore ago