Categories: ActualitateFlash

Probleme la centrele de vaccinare, s-a blocat platforma

Adriana Năstase

Din nou, câteva zeci de mii de români s-au vaccinat ieri împotriva Covid, cei mai mulți pentru a obține certificatul verde necesar ca să intri în mall-urile sau în instituții. Numărul total al persoanelor imunizate cu prima doză de la debutul campaniei de vaccinare a ajuns la 6.963.717.

Nu au putut fi scanate buletinele
Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat, vineri, că numai în ultima săptămână s-au vaccinat peste 700.000 de persoane, după implementarea certificatului di­gital care a impus anumite restricții dar și din pris­ma amplorii valul patru al pandemiei, care face tot mai multe victime în rândul celor ne­vac­cinați.
Ieri dimineață, procesul de vaccinare a fost blocat, din cauza unor probleme tehnice. În țară, oamenii au fost nevoiți să stea la coadă, în frig, ca să le fie administrat vaccinul. Medicii au povestit că nu pot fi introduse în sistem persoanele care vin și se vaccineaza la liber. Practic nu le pot fi eliberate acele adeverințe de vaccinare și doar cei care au venit cu programare s-au putut vac­cine, a scris presa central. Sunt oameni care au așteptat și peste 3 ore la coadă, special pentru acel document de vaccinare. Aceștia spun că vor să scape de restricțiile impuse odată cu in­tro­ducerea obligativității prezentării certificatului verde în mall-uri și mai multe instituții publice.
„Baza de date a DEPABD este nefuncționala, de aici eroare pe tableta STS de transmitere a datelor automat în RENV. În RENV se pot intro­duce direct datele persoanelor vaccinate. Deși, din ce mi s-a transmis, aplicatia coronaforms func­ționează acum, deci ar trebui sa funcționeze si tabletele STS. Acestea sunt informatiile ac­tuale!”, a transmis Valeriu Gheorghiță, în jurul orei 10:30.
În cele 12 centre de vaccinare împotriva Covid din județ au fost luate, din nou, cu asalt. Ieri după amiază erau înregistrate peste 1.000 de vaccinări contra Covid, iar centrele de imunizare s-au închis la ora 20.

Ce s-a întâmplat în județ
Potrivit directorului executiv al DSP Hu­ne­doara, buletinele celor care s-au prezentat la vac­cinare nu au putut fi scanate ieri, datele trebuind fiind introduce manual pentru fiecare persoană în parte. “Noi am ales soluția aceasta, de in­tro­ducere manual a datelor”, a spus Sebastian Mezei (medalion).
Unii hunedoreni nu au mai stat să primească serul, pentru că nu au vrut să aștepte în frig, din cauză că procesul a mers greu în perioada în care platform nu a funcționat.
Pe de altă parte, o informație importantă este aceea că, deși te vaccinezi azi, doar peste 10 zile se validează certificatul digital, pentru cei cu schema completă. Așa că, dacă aveți nevoie de acest certificate, aveți grijă să fie valid în mo­mentul, respectiv.
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.424 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 123 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o pe­ri­oadă mai mare de 180 de zile după prima in­fec­tare.
În județul Hunedoara s-au înregistrat 180 de noi îmbolnăviri, rata de incidență fiind de 8.05 la mia de locuitori. De asemenea, sunt 58 de lo­calități hunedorene în scenariul roșu de Covid.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

19 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

19 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

19 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

19 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

19 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

19 ore ago