Începe vaccinarea elevilor

Nicoleta Popa

Vaccinarea copiilor sub 16 ani împotriva gripei pandemice va începe la jumătatea lunii februarie, deşi, iniţial, trebuia să înceapă mai devreme cu o săptămână. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat că studiile clinice pe micuţi nu s-au finalizat şi de aceea, campania de vaccinare a fost amânată. Pentru imunizarea şcolarilor este nevoie de acordul în scris al părinţilor. Administrarea vaccinului se va face de către medicii de familie şi de către cei din şcoli.

„Am primit o adresă de la Ministerul Sănătăţii, în care se precizează că vaccinarea copiilor cu vârsta între şase şi 15 ani va începe după 15 februarie. Se va face o campanie de conştientizare a populaţiei”, a declarat dr. Cecilia Birău, director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.

Tot mai puţini hunedoreni se imunizează împotriva gripei porcine. În săptămâna 26 ianuarie-2 februarie, doar 750 de persoane au acceptat administrarea vaccinului Cantgrip. Până în prezent, aproape 37.000 de hunedoreni s-au vaccinat împotriva A/H1N1. În ultimele două săptămâni, în judeţ, nu a mai fost confirmat nici un caz de îmbolnăvire cu acest virus. Asta, spune medicul Cecilia Birău, datorită numărului mare de persoane care au acceptat imunizarea. De la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţul nostru, 167 de persoane au fost confirmate, cu analize de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino, cu gripă porcină. Totodată, s-au înregistrat şi două decese.

Virozele, în creştere

Chiar dacă gripa porcină nu şi-a mai făcut simţită prezenţa în judeţul nostru, numărul virozelor respiratorii este tot mai mare. Săptămâna trecută, 2.221 de hunedoreni s-au prezentat la medic cu astfel de probleme, dintre care 500 cu pneumonii. Cei mai afectaţi de acest virus rămân în continuare copiii, cu vârsta între cinci şi 14 ani. Astfel, 773 s-au prezentat la medic cu simptome de infecţii acute respiratorii.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.