Categories: Actualitate

Probe excluse din dosarul „aurarilor” de la Brad

Procurorul de caz și-a menținut decizia de a-i trimite în judecată pe cei cinci in­culpați. Tribunalul Hunedoara, instanță unde a fost contestată dispoziția de înce­pere a judecății, i-a cerut să precizeze dacă reface rechizitoriul.
Cinci inculpați sunt acuzați de furt ca­li­ficat și complicitate la furt, executarea de ac­tivități miniere fără permis sau licență, con­trabandă calificată și trafic de subs­tanțe toxice, dosarul fiind pe rolul Jude­că­toriei Brad. Unii dintre inculpați au contestat decizia de trimitere în judecată iar com­pletul de cameră preliminară din cadrul Tri­bunalului Hunedoara a admis în parte cererile. Constantin Ioan Tomescu, Gi­me­nez Emilo Juan Machi, Alexandru Neag, Tiberiu Bratima şi Ilarion Molocea ar fi sustras minereu aurifer din subteranul Minei Barza, cu intenția de a extrage din el metalul prețios și a-l vinde. Trei dintre suspecți au fost ridicați de polițiști chiar de la gura minei, iar la controlul corporal au fost găsite 50 kilograme de minereu aurifer, 3 kilo­grame de mercur şi mai multe unelte folosite la extragerea minereului din mină, precizau anchetatorii. AgenţiaNaţională pentru Resurse Minerale este parte vătă­mată în dosar iar Compania Naţională A Cuprului, Aurului și Fierului ”Minvest” SA s-a constituit parte civilă. Tribunalul Hu­ne­doara a exclus din dosar declaraţia dată în calitate de suspect de inculpatul Tomescu în data de 20.05.2021 aflată la filele 85-89 dosar urmărire penală şi s-a dispus înlă­tu­rarea acestui mijloc de probă de la dosar. Chiar și așa Parchetul de pe lângă Jude­că­toria Brad a menţinutdispoziţia de trimitere în judecată cu privire la cei cinci inculpaţi. (M.Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Brainwork – o modalitate de a petrece timp împreună cu câinele tău

Faptul că un câine adoră să petreacă timp cu stăpânul său este deja evident la…

38 de secunde ago

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

5 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

21 de ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

21 de ore ago