Categories: ActualitateFlash

Primele condamnări în dosarul „Operaţiunea ECO”

Cristina Ghenea

Contrabandiştii de ţigări din Valea Jiului şi-au primit, ieri, pedepsele. Magistraţii au pronunţat sentinţa în dosarul „Operaţiunea ECO”, în care peste 30 de persoane au fost trimise în judecată, după ce ofiţerii de la Crimă Organizată au descoperit că acestea formau o reţea specializată în introducerea ilegală în ţară a unor cantităţi însemnate de ţigări.

Sechestru pe maşini şi pe ţigările aduse în ţară ilegal
Potrivit deciziei Tribunalului Hunedoara, 15 dintre inculpaţi au primit pedepse de trei ani de închisoare, cu suspendare, în timp ce restul contrabandiştilor au fost trimişi în spatele gratiilor pe perioade cuprinse între 3 ani şi 4 luni şi 5 ani. Dintre cei 32 de contrabandişti, 26 au fost judecaţi în stare de arest preventiv. Pentru nouă dintre ei, s-a dispus punerea în libertate, în urma primirii unor pedepse cu suspendare, în timp ce 17 au rămas în arest. „Instanţa a confiscat, de la inculpaţi, autovehiculele indisponibilizate şi produsele accizabile de contrabandă, ridicate cu ocazia interceptării transporturilor efectuate şi cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare. De asemenea, aceştia au fost obligaţi la plata unor sume cuprinse între 2.200 şi 3.000 lei, acestea reprezentând cheltuielile judiciare către stat. Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată prin apel în termen de 10 zile”, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Au mai rămas trei
Gruparea a fost destructurată în iulie a.c., în urma efectuării a peste 50 de percheziţii domiciliare, desfăşurate concomitent în Valea Jiului şi în judeţele Suceava, Bihor, Arad şi Timiş. Ulterior,
35 de contrabandişti au fost trimişi în judecată. Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Hunedoara, cele 32 de persoane condamnate ieri sunt cele care, în data de 26 septembrie, şi-au recunoscut faptele. Procesul celorlalţi trei contrabandişti, rămaşi încă în judecată, va avea un nou termen în 15 octombrie.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

9 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

9 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

9 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

9 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

9 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

9 ore ago