Categories: ActualitateFlash

Primarul Florin Oancea: Parcarea privată din spatele Casei de Cultură este ilegală!

Scandal cu parcarea privată din spatele Casei de Cultură din municipiul Deva! De câteva zile, devenii care au vrut să-şi parcheze maşinile în spatele Casei de Cultură au văzut că nu o mai pot face gratuit. Motivul? Un cetăţean a decis să ia bani de la cei care vor să-şi parcheze maşina în acel loc, deşi, potrivit primarului municipiului Deva, nu are nici o bază legală pentru acest lucru.
Nu are nici un document
Primarul Devei, Florin Oancea, a declarat că ”din suprafaţa totală de aproximativ 1.600 metri pătraţi de teren situat în zona respectivă, 388 de metri pătraţi sunt proprietate privată.
Terenul în suprafaţă de 388 metri pătraţi a fost dobândit iniţial prin hotărâre judecătorească, iar ulterior a fost înstrăinat prin contract de vânzare-cumpărare unei alte persoane. Actualul proprietar al terenului în suprafaţă de 388 mp a amenajat acolo o parcare fără să deţină documentele legale necesare. Serviciile de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Deva vor lua măsurile legale ce se impun pentru rezolvarea situaţiei! Vor fi aplicate amenzi”.
Edilul şef mai susţine că, în acel loc, dacă proprietarul acelui teren voia să amenajeze parcare privată acolo, trebuia să ceară un certificat de urbanism informal pentru a vedea dacă poate să facă aşa ceva. ”Proprietarul nu a cerut, din ceea ce ştiu eu, vreun document de la primărie. El nu are voie să blocheze circulaţia pe terenul respectiv, să ceară taxă de parcare sau să marcheze locurile de parcare. Este o parcare ilegală, nu are un certificat de urbanism pentru ea şi nici o autorizaţie de construcţie. Am înţeles că cere 20 de lei pe oră, sau pe zi, pentru un loc de parcare”, a adăugat primarul municipiului Deva. (Sorina Popa)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

2 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

19 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

19 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

19 ore ago