Primarul din Şoimuş vrea gaz metan în toate satele

Magdalena Şerban

Conducerea administraţiei publice din Şoimuş vrea reţea de gaz metan în toată comuna. Astfel, primarul de aici, Mihai Gabriel Irimie, alături de viceprimarul Dorin Andrei Lugojan (vezi foto), au fost ieri la Ministerul Dezvoltării pentru a face încă un pas în concretizarea demersului investiţional.
„Momentan, mai sunt patru sate aparţinătoare (Păuliş, Căinelu, Fornădie şi Sulighete) care nu beneficiază de această utilitate, adică peste 570 de locuinţe. Încălzirea şi apa caldă le obţin cu lemne de foc şi prea puţin pe curent electric. Însă preţul lemnului fiind unul însemnat şi neexistând semne de ieftinire în viitor, ne-am gândit că trebuie prioritizat proiectul cu gazul. Ne-am dori ca în cursul anului ce vine să începem lucrările, bineînţeles, după ce ni se asigură finanţarea ce ajunge undeva la patru milioane de euro. Există o cotă de cofinanţare din bugetul local, în cuantum de 10 procente, plus cheltuieli catalogate neeligibile. Dacă în cazul reţelelor de apă şi canalizare, toţi locuitorii se bucură la unison, existând acoperire în rândul tuturor localităţilor comunei, nu se poate spune asta şi despre gazul metan. Aşa că vrem să echilibrăm balanţa. Am demarat procedura de achiziţie pentru efectuarea studiului de fezabilitate, iar apoi vom depune cererea de finanţare la Ministerul Dezvoltării“, a afirmat Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Şoimuş.
Acesta a mai precizat că au mai fost prevăzute în buget alocări destinate extinderii reţelei de gaz, în sumă de 200.000 de lei. Sunt case nou construite şi au fost depuse cereri în acest sens. „Vreau să aducem utilităţile la fiecare cetăţean în parte, să nu lipsească absolut nici o utilitate modernă, astfel ca beneficiile să fie maxime. Indiferent că e vorba de comună sau oraş, oamenii trebuie să trăiască în vremurile actuale, nu în condiţiile de acum o sută de ani. Doar prin investiţii ne putem dezvolta comunităţile. Este clar că nu pot fi realizate toate dintr-o singură suflare, ci pe rând. Cu răbdare, muncă şi înţelepciune, totul se rezolvă“, a concluzionat primarul.

Un gând despre „Primarul din Şoimuş vrea gaz metan în toate satele”

  1. Bună ziua.
    Ar fi bine să verificați informatiile pe care le “serviți “cetățenilor.
    Nu există apă curentă, nici canalizare în toate satele aparținând comunei Soimus,deși din articolul dumneavoastră reiese contrariul.
    Cât despre gaz metan,locuitorii din Fornadia au achitat deja un avans cu peste 20 de ani în urmă,nu se mai aude nimic despre acești bani.
    Așa că, promisiuni electorale ,adică vorbe goale și gargariseală nerușinată, nu mai dorim.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.