Primarul din Hărău vrea reţea de gaz metan în comună

     Administraţia publică din Hărău a înaintat o adresă către Transgaz S.A, în vederea susţinerii introducerii gazului metan la nivel de comună.
„Am depus o cerere, deoarece ne dorim reţea de gaz. Vrem o soluţie tehnică, noi fiind în faza de pregătire a documentaţiei aferente. Prin urmare, am solicitat o părere, o expertiză oficială legată de acest demers. În partea stângă a comunei noastre, adică în oraşul Simeria, există gaz, iar în partea dreaptă conducta de gaz este trasă până la Bălata. Însă nu ne putem racorda la niciunia, fiind vorba de joasă presiune. E necesară o sursă de gaz de sine stătătoare. Am discutat cu specialiştii de la Transgaz pentru o subtraversare pe sub Mureş şi o staţie de presiune doar pentru comuna Hărău. Ceea ce am punctat verbal am solicitat şi în scris. Ce ţine de partea aceasta se va face pe cheltuiala lor, noi urmând să susţinem tot ceea ce implică reţeaua, până la poarta omului. O să ne orientăm să accesăm oricare axă ne va permite demararea unei astfel de investiţii, fie că vorbim de PNDL-ul nou, fie de o linie de finanţare europeană. Este un program de anvergură şi implică mulţi bani. Vizăm toate satele aparţinătoare ”, a afirmat Lucian Mihael Albu Weber (foto), primarul comunei Hărău.
Potrivit acestuia, pentru a se încălzi, a găti şi a se bucura de apă caldă, localnicii apelează la lemne, curent electric şi butelie. Dar la cum a crescut preţul la metrul cub de lemne, gazul pare să fie o soluţie mai bună. În plus, e şi mai confortabilă.(Magdalena Şerban)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.