Categories: Comunitate

Finanţare nerambursabilă de 15.000 de euro pentru fermele

         Fermierii pot primi prin intermediul submăsurii „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” finanţare nerambursabilă în valoare de 15.000 de euro.
Suma se acordă în două tranşe, mai exact 75 la sută la primirea deciziei de eligibilitate şi 25 la sută în momentul în care finalizează obiectivele propuse printr-un plan de afaceri.
Cheltuielile prevăzute în Planul de afaceri, inclusiv capitalul de lucru, achiziţia de teren sau material biologic, efectuare de studii, precum cel pentru sectorul pomicol ori cel privind potenţialul agricol, dar şi activităţile relevante pentru implementarea corectă a investiţiei, pot fi eligibile atâta timp cât susţin obiectivele propuse pentru dezvoltarea fermei.
„Bugetul total al acestei linii de finanţare pe anul 2019 este de 45.900.000 de euro, din care 13.770.000 de euro pentru zona montană. Solicitanţii eligibili trebuie să fie persoane fizice înregistrate şi autorizate (PFA), întreprinderi individuale, întreprinderi familiale sau societăţi cu răspundere limitată (SRL). Apelul a început în 22 iulie şi continuă până la finele anului. Sprijinul public nerambursabil se va acorda pentru o perioadă de maximum 3 sau 5 ani (perioada de 5 ani se aplică doar pentru sectorul pomicol) ”, a precizat Călin Marian (foto), directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură a judeţului Hunedoara.
Acesta a mai amintit faptul că în ideea de a se asigura un ajutor cât mai mare pentru fermierii hunedoreni, cei interesaţi pot urma o serie de cursuri puse la dispoziţie de instituţia agricolă (apicultură, creşterea animalelor, cultura plantelor şi pomicultură). ,,Chiar luni s-au încheiat un curs de creştere a animalelor şi unul de cultura plantelor, dar nu ne oprim aici. În funcţie de înscrieri, vom începe altele, pe aceleaşi ramuri. Căutăm să facilităm posibilităţile de specializare a fermierilor, astfel încât să aibă succes în orice proiect ar accesa”, a mai adăugat şeful peste agricultura din judeţ.(Magdalena Şerban)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

6 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

6 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

6 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

6 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

6 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

6 ore ago