Categories: Comunitate

Primãria Ilia nu rãmâne datoare

Sorina Popa

Primarul comunei Ilia, Marius Omotă (foto), susţine că va achita datoria de 40.000 de lei, pe care instituţia condusă de el o are faţă de Asociaţia „Salvital”, care coordonează SMURD-ul din judeţ. Asta, în condiţiile în care Primăria Ilia suportă din bugetul local salariile a trei paramedici, ceea ce înseamnă 80.000 de lei pe an,
asigură echipamentul necesar celor de la SMURD Ilia şi plăteşte o taxă de 4.000 de lei, cotizaţia anuală pentru acest serviciu. SMURD Ilia asigură servicii pentru o zonă mai mare, care cuprinde comunele Ilia, Brănişca, Zam, Vorţa, Gurasada, Burjuc, Lăpugiu de Jos, Dobra, Veţel şi Bătrâna, în total, fiind deserviţi peste 20.000 de locuitori.

Suportă cele mai mari cheltuieli
„Primăria noastră asigură salariile a trei dintre cei opt paramedici, echipamentele necesare, dar achităm şi 4.000 de lei, cotizaţia la SMURD Hunedoara. Pe lângă SMURD, în comună mai funcţionează Ambulanţa, pentru care plătim peste 120.000 de lei pe an, chiria, curentul electric şi încălzirea. De asemenea, mai avem în comună şi Secţia de Urgenţe, căreia i-am dat să folosească, gratuit, sediul şi am efectuat şi reparaţii la clădirea respectivă. Salariul unui paramedic se ridică la 2.000 de lei pe lună, aşa că nu  e vorba de cheltuieli mici, în condiţiile în care celelalte primării, care sunt deservite de serviciul din Ilia, plătesc doar jumătate din leafa unui paramedic. Însă, am înţeles că este important să sprijinim funcţionarea SMURD-ului, de aceea, facem toate eforturile ca să ne achităm de obligaţiile care ni le-am asumat. Deşi aş vrea să pot ajuta mai mult acest serviciu, nu pot, deoarece de la Consiliul Judeţean nu am primit nici un leu”, a declarat Marius Omotă, primarul comunei Ilia.

70 de intervenţii în acest an
Primăria Ilia a achiziţionat o clădire unde se va muta Urgenţa şi Ambulanţa din comună. „Am achiziţionat imobilul cu suma de 300. 000 de lei, din care am plătit 100.000 de lei, iar anul acesta achităm diferenţa. A trebuit să facem acest efort, deoarece spaţiul unde funcţiona Ambulanţa va fi ocupat de medicii de familie”, a adăugat primarul comunei Ilia.
De la începutul anului şi până în prezent, SMURD Ilia a avut 70 de intervenţii, iar în 2009, numărul acestora s-a ridicat la 360.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Unul muncește de zor iar alții se fălesc cu re­a­lizările. Asta spun bâr­fi­torii din vestul…

17 ore ago

Bulina albă

Georgeta Manolache, coordonatorul Clubului AC Străjerii Lupeni Pentru organizarea unei noi ediții a Maratonului Straja,…

17 ore ago

Bulina neagră

Laurențiu Măcinic, de 30 de ani, din București Pentru că a fost arestat preventiv de…

17 ore ago

Declic a „detonat” barajul de la Mihăileni

ONG-iștii au obținut în instanță suspendarea lucrărilor la investiția hidrotehnică   Adriana Năstase Dat ca…

17 ore ago

Polițistul acuzat de furt, condamnat pentru instigare la mărturie mincinoasă

Agentul de la Poliţia orașului Simeria fusese reclamat de proprietarul unui autoturism, parcat în zona…

17 ore ago

Șofer băut, „turnat” de propria soție

Bărbatul s-a certat cu consoarta și a plecat de acasă cu mașina cu gândul să…

17 ore ago