Categories: Fara bascalie

Ponta merge cu Antonescu, Miky Şpagă susţine guvernul…

Mi-a venit să râd văzând sfânta mânie proletară a stângistului Şerban Mihăilescu, alias Miky Şpagă, dezamăgit de rezultatul votului la Congresul PSD. „Mă duc în grupul independenţilor, să facem acolo alt partid, mă aşteaptă Gabi Oprea…”, cam aşa s-a exprimat Mihăilescu. Miky Şpagă merge la Gabi Oprea, cel pe care Traian Băsescu îl numea acum şase ani şeful mafiei lui Adrian Năstase. Să sprijine guvernul – tot el o spune. Patriot adevărat, pentru care de la stânga spre dreapta, de la Geoană la Băsescu, ce importanţă mai are, din moment ce dezamăgirea este atât de mare? Oricum, va fi primit cu bucurie, este de înţeles dorinţa PDL de a maximiza prin orice mijloace susţinerea parlamentară fragilă de care dispune la această dată. Doar că un partid format din dezertori veniţi din mult prea multe direcţii, fără doctrină, nu prezintă garanţii suficiente şi fragilizează o Românie şi aşa instabilă politic.
Pe de altă parte, jocurile politice multiple îl pun deja pe Victor Ponta într-o poziţie deloc de invidiat. Că Mircea Geoană trebuia să plece, asta cred că e clar pentru toată lumea. Faptul că l-am votat nu mă opreşte să spun că eroarea lui a fost una majoră. Geoană nu se pregătea să fie primar la Cuca-Măcăii, ci preşedintele României. Vizita la Vântu l-a descalificat. Nici nu mai trebuia să candideze, ar fi evitat astfel crearea unei facţiuni în partid.
Se fac aprecieri legate de posibila apropiere a lui Victor Ponta de Crin Antonescu.
E la mintea cocoşului că până după congresul liberalilor, care va avea loc în curând, nu vor fi mutaţii majore. Cei doi lideri au însă discursuri atipice. Crin Antonescu a convins mult electorat tânăr, iar Victor Ponta s-a dovedit consecvent cel puţin în perioada scursă după 6 decembrie. Acum, el se află într-o altă postură, poate apreciat de un anume electorat, dar prins în păienjenişul de interese ale unora ca Marian Oprişan, cel care face figură de democrat, uitând că este supranumit baronul de Vrancea. Mitrea aşteaptă şi el la cotitură, şi nu trebuie uitat că a fost unul dintre susţinătorii vehemenţi ai intrării la guvernare, în 2008, alături de PDL. Chiar mă miră brusca lui pasiune pentru Victor Ponta, unul dintre cei care atunci au fost reticenţi.
Pe măsură ce scriu acest editorial, realizez că multitudinea situaţiilor posibile depăşeşte spaţiul pe care-l am eu la dispoziţie. Voi încheia, spunând că opinia mea, repet, a mea, este că PSD şi PNL îşi vor găsi o bază împotriva adversarului comun, reprezentat în momentul de faţă de PDL. Experienţa românească a arătat că nici un partid nu a reuşit să acceadă la guvernare, fără să facă cumva parte dintr-o coaliţie.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • si eu am aceiasi impresie...din pacate vor mai trece ani buni pina vom vedea o stinga credibila, dar si un liberalism doctrinar...daca se uneasc doar pentru a dobori balaurul nu are nici un rost...ceea ce-mi pare mie ca din pacate o sa vedem inca o buna perioada de timp va fi un razboi al baronilor psd-pnl contra baronilor pdl...extremistii din udmr sau prm vor face aceleasi spume de pe margine apucind fiecare ce le pica...cit despre tiganeala din weekend, fereasca D.zeu de mai rau...

  • Din pacate vor mai trece ani buni pana cand partidele se vor plia pe doctrine. Se fac doar aliante conjuncturale, conteaza in primul rand banii. Mai este mult pana la asanarea politicii partidelor romanesti. Apropo, Ion Iliescu a spus ca nu este razbunator. Il crede cineva ?

  • Domnule Gruian, iarasi manipulati prin titlu! In articol spuneti ca "se fac aprecieri legate de posibila apropiere a lui Victor Ponta de Crin Antonescu". Adica "unii vorbesc". "Ponta merge cu Antonescu" da imaginea unei aliante deja semnate, deci e sigur, nu mai vorbesc unii. Alaturarea poreclei Spaga linga guvern induce ideea unui guvern corupt.

    Nu cred ca plecarea senatorului Mihailescu din PSD merita un editorial. Probabil unii dintre membrii guvernului sint corupti, dar haideti sa vedem si lucrurile bune care se fac. As fi dorit sa scrieti, de pilda, despre Kelemen Hunor si laudabilele initiative ale sale de relansare a programului de achizitii de carte pentru bibliotecile publice si digitizare a culturii.

    Revenind la cele spuse de dumneavoastra: Ponta nu are nici o sansa alaturi de Antonescu. Va repeta greselile lui Geoana. Acum nu mai sintem in campanie electorala iar peste 4 ani unul dintre adversari va fi Antonescu. Ponta trebuie sa reformeze partidul, sa atraga la virf valori autentic social democrate, nu nulitati precum Vanghelie, Oprisan, Mazare sau Cazacu. Sa cladeasca! Este ultima sansa a PSD-ului.

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

16 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

16 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

16 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

16 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

16 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

16 ore ago