Prima victorie dulce de-acasă

Ciprian Marinuţ

Handbalistele de la Cetate Deva au obţinut întâiul succes pe teren propriu în actuala ediţie a Ligii Naţionale, câştigând cu scorul de 26-19 (13-11) partida cu ultima clasată, Universitatea Reşiţa, disputată aseară, în cadrul etapei a VI-a.
Unica echipă hunedoreană care evoluează la nivel de prim eşalon, Cetate Deva, a scăpat de „complexul eşecurilor” pe teren propriu. Trupa dirijată de Alexandru Weber a reuşit să o îngenuncheze, aseară, pe ultima clasată, Universitatea Reşiţa, şi a pus punct seriei negre de trei meciuri consecutive pierdute în Sala Sporturilor din Deva. Cu sârboaicele Nikolic, Stejepanov şi Trbojevic şi cu unguroaica Mucsi în linia titularelor, Cetate a triumfat graţie, în principal, aportului deosebit al veteranelor românce Laura Poenaru, Carmen Cartaş şi Maria Bardac.

Start ezitant, finiş în forţă
Cetate a suferit în debutul partidei, când Universitatea a alergat mai mult şi a fost mai eficientă. Cu rusoaica Garipova, fostă la Cetate, în prim-plan, echipa din Reşiţa a condus până în minutul 13 al partidei (2-3, 3-5 şi 5-6). Cetate a strâns din dinţi şi a preluat prima dată conducerea în minutul 20, scor 8-7, printr-un gol reuşit de Bardac. Totuşi, în ciuda eforturilor evidente, în prima repriză, devencele  nu s-au putut desprinde la mai mult de două goluri diferenţă, scor 13-11, la pauză. Cetate a prins viteză, după pauză, şi s-a desprins la şase goluri diferenţă, scor 20-14, în minutul 47. La acest scor, Universitatea a căzut şi fizic, şi psihic, iar Cetate şi-a mărit avantajul la şapte goluri: 26-19. Motoarele succesului echipei devene au fost apărarea agresivă, torpilele golgeterei Cartaş, pătrunderile excelente ale lui Bardac şi intervenţiile portăriţei Laura Poenaru.
Din păcate, după încă o etapă în care Cetate va juca în deplasare cu U. Jolidon Cluj, campionatul Ligii Naţionale feminine se întrerupe din nou până în 14 noiembrie.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.